Vliegenlarven zeven met Eco Separator

Tekst verkleinenTekst vergroten
Tekstgrootte:
 
14 juni 2017 08:30 uur | 446 keer bekeken
Vliegenlarven zeven met Eco Separator

Millibeter optimaliseert het productieproces en vergroot de sorteercapaciteit voor het omzetten van organisch materiaal in duurzame grondstoffen met de Russell Eco Separator​.

Bij Millibeter in Aartselaar (B) doet de Hermetia Illucens (de Zwarte Soldaatvlieg) zich te goed aan organisch afval. De vlieg eet alleen in het larvenstadium en bestaat uit chitine, vet en eiwit, geschikt voor toepassingen in de landbouw, chemie en farmaceutische industrie. Als onderdeel van het proces moeten de volgroeide larven worden gezeefd voordat zij worden verpakt.

Millibeter gebruikte aanvankelijk een handmatige procedure voor het zeven van de larven, een arbeidsintensief proces en bottleneck bij de productie. Omdat de opstelling zou worden opgeschaald tot een pilot wilde Johan Jacobs, oprichter en ‘Fly Master’ bij Millibeter een oplossing met verhoogde capaciteit. Na overleg met Russell Finex werd een testopstelling met de Russell Eco Separator op de locatie van Russell Finex in Mechelen geïnstalleerd, en daarna werd ook een test gedaan op de productielocatie van Millibeter.

Vijf fracties
De Russell Eco Separator is een trilzeef voor de verwerking van zowel droge als natte materiaalstromen. De installatie wordt ingezet voor processen zoals ontwatering, ontstoffing, kwaliteitscontrole en fractionering. Bij Millibeter is de machine voorzien van vier zeefdekken om de larven in één procesgang te kunnen scheiden in vijf fracties.Zie ook Eco Separator Russell Finex

Bedrijfsgegevens Russell Finex NV

Reageer op dit artikel

Naam :
E-mail adres :
Reactie
 
Onthoud mij
 

BULK Menu

x

Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven