Ga naar hoofdinhoud

25 inzendingen voor Proces Innovatie Prijs 2012

Voor de Proces Innovatie Prijs (PIP) 2012 zijn tot dusver 25 inzendingen ingebracht. Hiermee blijft de belangstelling voor deze prestigieuze Award op een hoog niveau. De voorlaatste editie (2008) telde nog achttien inschrijvingen, maar de PIP 2010 was al goed voor zelfs 26 meldingen van innovatieve producten en oplossingen voor de procesindustrie.

De jury van de Proces Innovatie Prijs (PIP) 2012 buigt zich momenteel over 25 inschrijvingen voor deze Award voor de procesindustrie. De criteria die de onafhankelijke jury bij de beoordeling van de inzendingen laat meespelen, zijn vooral:
• de mate van innovatie
• de toegevoegde waarde voor de gebruiker
• het ‘business potential’
• de duurzaamheid

Criteria
Het eerste criterium, de mate van innovatie, wordt afgeleid uit de originaliteit en de praktische toepasbaarheid van de inzending. Het product of de oplossing dient recentelijk te zijn geïntroduceerd. Een innovatie behoeft nog niet op de markt te zijn gebracht, maar moet wel gereed zijn voor marktintroductie. Een product dat al wel op de markt is, mag niet ouder zijn dan twee jaar.
Bij het beoordelen van ‘de toegevoegde waarde voor de gebruiker’, in relatie tot investering en kosten, gaat het om de functionaliteit van het product en de mate waarmee de gebruiker er zijn concurrentiepositie mee kan verbeteren. Wat verder meespeelt in de jurybeoordeling is de grootte van het ‘business potential’ voor de inzending. Hierbij wordt gekeken of er nog andere terreinen zijn waar de inzending kan worden toegepast, in de Benelux of daarbuiten. Daarnaast is ook het aspect ‘duurzaamheid’ van belang. Hierbij gaat het om zaken zoals energiebesparing en milieu-effecten.

Erkenning
De Proces Innovatie Prijs (PIP) is een erkenning voor innovatieve producten en oplossingen binnen de procesindustrie, op initiatief van de Machevo & Bulk Vereniging en beursorganisator VNU Exhibitions. Zowel Nederlandse als Belgische bedrijven konden zich voor de prijsvraag inschrijven, die mede wordt ondersteund door Vakblad Bulk. De Proces Innovatie Prijs (PIP) bestaat uit twee awards, namelijk de Vakprijs en de Publieksprijs.
Een onafhankelijke jury stelt de nominaties vast en bepaalt wie van deze de winnaar is van de Vakprijs. Het publiek kan vanaf volgende maand middels een stemming op het internet bepalen welke genomineerde de Publieksprijs in ontvangst zal nemen. De Proces Innovatie Prijs 2012, zowel de Vakprijs als de Publieksprijs, zal op dinsdag 2 oktober 2012, op de eerste dag van de vakbeurs Industrial Processing, worden uitgereikt in aanwezigheid van de vakpers, prominenten, bezoekers en vakgenoten.

Juryleden
De leden van de PIP-jury zijn benoemd uit hoofde van hun expertise op het gebied van innovatie voor de procesindustrie:

  • ir David Hollestelle, business development manager, NIZO food research
  • dr ir Gabrie M.H. Meesters – senior scientist formulations, DSM Biotechnology Center / ass. prof. particle technology, TU-Delft
  • Wim Oostra PhD, Msc – section head oral dosage forms/emerging markets, MSD
  • Jos Roebroek MSc – mechanical consultant/technical director, Fluor
  • Bart van Schaik – director operations, Arla Foods
  • ing. Jos Verleg (juryvoorzitter) – hoofdredacteur Vakblad Bulk, Eisma Industrial Media.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.