Ga naar hoofdinhoud

Agri-hub vlakloods bij EBS

European Bulk Services (EBS) BV, een dochterbedrijf van HES Beheer, gaat op haar Europoort Terminal een vlakloods van 65.000 m3 bouwen voor een vooraanstaande klant die deze terminal als agri-hub wil gaan gebruiken. Hiertoe is een langjarig contract gesloten.

Dit realisatie van de vlakloods betekent circa 1 miljoen ton extra aanvoer van agribulk op jaarbasis, een verdere verbetering van de winstgevendheid en een betere spreiding in het productenpakket vanaf medio 2014.
Ook wordt, in het verlengde van de bestaande zeesteiger, door het Havenbedrijf Rotterdam een extra zeesteiger gebouwd met een diepgang van 16 meter. Deze wordt door EBS voorzien van een nieuwe hopper en bandtransporteur, die aansluit op het bestaande transportbandensysteem. Voorts wordt het huidige trein-/trucklaadstation herbouwd en uitgebreid. De bouw van de nieuwe vlakloods en de uitbreiding van het trein-/trucklaadstation zullen naar verwachting in de eerste helft van 2014 gereed zijn. De bouw van de nieuwe zeesteiger zal volgens de huidige planning begin 2015 klaar zijn. De totale investering bedraagt circa € 18 miljoen.
EBS is er de afgelopen jaren in geslaagd om haar winstgevendheid te verbeteren, voornamelijk dankzij haar Laurenshaven Terminal. Met dit langjarige contract zal ook de Europoort Terminal naar verwachting de komende jaren een structureel positieve bijdrage leveren.
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.