Ga naar hoofdinhoud

Alliantie Dinnissen en Ottevanger

Samenwerking Dinnissen, Ottevanger en Bolster

Dinnissen Process Technology en Ottevanger Milling Engineers – onderdeel van de Triott Group – zijn een strategische samenwerking aangegaan. De alliantie is tot stand gekomen doordat Bolster Investment Partners en Triott Group een minderheidsbelang in Dinnissen hebben genomen.

De overeenkomst zorgt voor een bundeling van procestechnologische kennis en ervaring op het gebied van productiesystemen en -apparatuur. De klantenkringen van beide bedrijven vullen elkaar grotendeels aan. Dinnissen en Ottevanger gaan de samenwerking vormgeven op het gebied van onder andere klantprojecten, internationale dienstverlening en R&D.

Dinnissen

De alliantie betekent voor Dinnissen Process Technology dat het bedrijf zich sterker kan concentreren op onder meer de voedingsmiddelenindustrie, chemie en zuivelindustrie. Frans Bakker (CCO): “Ook kunnen we dankzij de samenwerking met een solide speler als Ottevanger het aanbod op het gebied van automatisering, 24/7-support, doseersystemen en opslaginstallaties verder verruimen”.

Ottevanger

Voor Ottevanger Milling Engineers biedt de samenwerking de kans om haar positie in de internationale feed markt te versterken. Ernst-Jan Ottevanger (CEO): “De high-end machines van Dinnissen versterken het huidige aanbod op het gebied van food grade systemen en hygiënische processen. De waarden van Dinnissen – zoals klantvriendelijkheid en gerichtheid op innovatie – delen ook wij.”

Bolster

Bolster Investment Partners zal de alliantie ondersteunen bij het realiseren van de groeiambities met een sterk netwerk en met kennis op het gebied van organisatie, strategie en professionalisering. Joost Bakhuizen (Bolster): “Dinnissen en de bedrijven van Triott Group hebben sterke, internationale marktposities en toonaangevende klanten in feed en food. De bedrijven zijn complementair aan elkaar. We zien veel synergie-mogelijkheden voor verdere groei. Deze investering past dan ook uitstekend in onze lange termijn strategie”.

Meer over Dinnissen Process Technology

Meer over Ottevanger Milling Engineers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.