Ga naar hoofdinhoud

ALV Machevo & Bulk met toegevoegde waarde

De Machevo & Bulk Vereniging kan terugkijken op een geslaagde Algemene Ledenvergadering (ALV). De brede belangstelling zowel van leden als niet-leden, de leerzame presentaties en de rondleidingen bij gastheer TNO Eindhoven verleenden het evenement op 24 november 2011 toegevoegde waarde.

Machevo & Bulk Vereniging is er opnieuw in geslaagd om tijdens haar Algemene Ledenvergadering (ALV) op 24 november 2011 een interessant en inspirerend programma neer te zetten. Voor het evenement waren niet alleen de leden uitgenodigd, maar ook andere relaties (‘potentiële leden’). Deze verbreding van de doelgroep is op zichzelf al een toegevoegde waarde.

TNO Eindhoven
Dr Ronald Visschers, business line manager bij TNO, ging tijdens zijn lezing ‘Innovatieve voedingsconcepten’ in op duurzaamheidvraagstukken, kritische consumenten en dynamische markten. Deze kwesties roepen om innovaties in de voedingsmiddelenindustrie. TNO hanteert een totaalaanpak waarmee fabrikanten sneller en efficiënter nieuwe en verbeterde producten op de markt kunnen brengen, die voldoen aan de eisen van deze tijd.

Rondleiding Provide
De gasten werden vervolgens rondgeleid door het Process Intensification Development Centre (Provide). Hier werkt TNO met partners uit de chemie en apparatenbouw samen aan de ontwikkeling van de continue, multi-inzetbare chemische fabriek van de toekomst. De chemiebedrijven brengen hun ‘process cases’ in en apparatenbouwers hun installaties. Deze worden gematcht en vervolgens doorontwikkeld om uiteindelijk geïmplementeerd te worden in de praktijk. Zo levert Provide zowel voor de korte als voor de lange termijn kansen voor de partners om hun marktpositie te verbeteren.

Rondleiding FoodLab
De rondleiding in het FoodLab van TNO gaf een beeld van de ontwikkeling van innovatieve equipment waarmee fabrikanten productieprocessen nauwkeuriger kunnen sturen. Werktuigbouwkundigen, natuurkundigen, industrieel ontwerpers en experts in chemie en rapid manufacturing werken hierbij nauw samen met deskundigen op het gebied van voedingsmiddelen (ingrediënten). TNO heeft veel ervaring met het gebruik van inkjetkoppen voor het verprinten van allerlei materialen, zoals monomeren of metalen. Als voorloper in de voedingsmiddelenwereld past TNO inkjettechnologie toe als alternatief voor conventioneel sproeidrogen en voor encapsulatie van smaak- en voedingstoffen. Met deze technieken hebben de fabrikanten de mogelijkheid hun energieverbruik van processen te reduceren en ze geschikt te maken voor een optimalere verwerking van gevoelige ingrediënten.

Social Media
De heer Sytse Kooistra, social media strateeg bij Pickle Factory en verantwoordelijk voor de social media campagne van de Hertog Jan Brouwerij, liet zien hoe een biermerk zeer succesvol via social media in contact is gekomen met haar fans. Tijdens ‘De Proeverij campagne’ bepaalde heel Nederland of ‘Hertog Jan X’ of ‘Hertog Jan Y’ het nieuwe bier van Hertog Jan zou worden.

Nieuwe leden 2011
De Machevo & Bulk Vereniging groeit. En niet alleen in aantal leden. Sinds de koerswijziging in 2009 heeft de vereniging een complete transformatie doorgemaakt en kan zich nu, bijna 2 jaar later, met recht ‘Het netwerk voor de Nederlandse procesindustrie’ noemen. De teller van de ledenstand staat inmiddels op 102. In 2011 zijn de volgende achttien bedrijven als nieuw lid toegetreden.

1 Arthur D.Little Benelux NV
2 Donaldson Nederland BV
3 Dosco Sales & Engineering BV
4 Egemin
5 GEA Westfalia Separator Nederland BV
6 Geldof Metaalconstructie NV
7 Gronfa Procestechniek BV
8 Habasit Netherlands BV
9 Heroma Beheer BV( A.S.E. BV en V.C.C. BV)
10 Kuipers Woudsend
11 MCB
12 NUON
13 Optyl
14 Spin Pompen
15 Vlint Holding BV
16 Wissekerke Techniek BV
17 Wonderware Benelux
18 EasyFairs Netherlands BV

Bestuurssamenstelling Machevo & Bulk Vereniging
Het bestuur van de Machevo & Bulk Vereniging bestaat uit de volgende personen:
• Armando Turba (Delta-P), voorzitter
• Chris van der Lande (Van Beek BV)
• Daan Hoogwater (TU-Delft)
• Frans Bakker (Dinnissen Solutions BV)
• Peter Scholten (FIB Industriële Bedrijven BV )
• Ron De Keersmaeker (TetraPak Processing Systems BV)
Het secretariaat wordt gevoerd door Cynthia Meijer.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.