Ga naar hoofdinhoud

Amandus Kahl wint Victam Innovation Award

Amandus Kahl heeft tijdens de Victam (3-5 mei 2011) in Keulen met haar Crown Expander de Victam Innovation Award gewonnen. De winnende inzending dankt haar naam aan de kroonvormige eerste matrijs, die is voorzien van sleuven in plaats van boringen. Hierdoor wordt het mogelijk voedermengsels te pelletiseren die normaal moeilijk of zelfs onmogelijk te pelletiseren zijn.

De DPEF pelletiseerpers van Buhler kreeg de tweede prijs. Deze pers heeft een motor die direct wordt aangedreven waardoor het energieverbruik met ten minste 15 procent omlaag gaat. De V-snaar hoeft niet meer te worden vervangen. Bovendien is de pers uitgerust met een ABS-systeem voor de rollen.

De derde prijs ging naar European Machine Trading voor hun verplaatsbare FIBC-vulsysteem. Het systeem bestaat uit een vulmachine in drie containers van 2 meter, met een capaciteit van 60 ton per uur.

Tijdens Victam vond tevens de vakbeurs Grapas plaats. De Grapas-award werd gewonnen door CPM Europe met hun Roll Speed Measurement. Dit systeem meet het toerental van de rollen in de pers, waardoor ‘choken’ kan worden voorkomen. Wanneer het toerental onder een bepaalde waarde komt, kan een ‘quick dump’ worden uitgevoerd of de capaciteit omlaag worden gebracht. 

Victam International 2011 werd goed bezocht. De Molenaarsborrel van vakblad De Molenaar, die na afloop van de tweede beursdag werd gehouden, trok zo’n 150 Nederlandstalige standhouders en bezoekers.
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.