Ga naar hoofdinhoud

Aurubis investeert in recyclagefabriek

Aurubis in Beerse

De Duitse metaalrecycler Aurubis gaat bij Metallo in Beerse (België) een ultramoderne fabriek bouwen voor de verwerking van anodeslib dat ontstaat bij de in eigen huis uitgevoerde elektrolytische raffinage van koper. Aurubis heeft de Metallo Groep twee jaar geleden overgenomen.

Het anodeslib wordt betrokken van onder meer de Metallo-vestiging in Beerse en de Aurubis-vestiging in Lünen (Duitsland). Uit het slib kunnen tin en edelmetalen zoals goud en zilver worden gewonnen. Hierbij maakt men gebruik van het ASPA-proces (Advanced Sludge Processing by Aurubis), dat de afgelopen drie jaar is geoptimaliseerd. De bouw van de 27 miljoen euro kostende hydrometallurgische faciliteit in Beerse start in het tweede kwartaal van 2022. De ingebruikname staat gepland voor begin 2024.

Andere metalen

Sinds de overname van het Belgische Cumerio in 2009 was Aurubis al Europa’s grootste koperrecycler, een positie die na de overname van de Metallo Groep is versterkt. Het bedrijf zet echter ook in op andere metalen dan koper. Jaarlijks verwerkt Metallo in Beerse ongeveer 250.000 ton metaalschroot van diverse soorten, alsmede 100.000 ton in de Spaanse Metallo-vestiging. In totaal verwerkt Aurubis jaarlijks ongeveer 1 miljoen ton materiaal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.