Ga naar hoofdinhoud

Bedrijven kunnen leerling-operators gratis opleiden

Bedrijven kunnen bij de Flex-Bedrijfsschool leerling-operators gratis intern laten opleiden. De Flex-Bedrijfsschool is een concept van HLS Personeelsdiensten en opleidingsbedrijf Litop. De kosten voor de erkende opleiding in de procesindustrie (Vapro) worden gedekt uit een subsidie van het Rijk en een eigen bijdrage van de werknemer (1 euro bruto per gewerkt uur).

De Flex-Bedrijfsschool biedt een compleet traject aan, vanaf de selectie van kandidaten tot het afsluiten van een flexcontract door een onderneming. De Flex-Bedrijfsschool omvat een leer- en een werkcomponent. Litop is daarbij verantwoordelijk voor de opleiding van de aankomend operators. De opleiding vindt zoveel mogelijk plaats op de werkvloer en neemt wekelijks maximaal vier uur in beslag. Gedurende één of twee jaar (afhankelijk van het niveau van de opleiding) wordt de leerling-operator op flexibele basis verhuurd aan een industrieel bedrijf. HLS is in die periode de werkgever en neemt alle bijbehorende verplichtingen voor zijn rekening. HLS is ook verantwoordelijk voor de afhandeling van het subsidietraject. Uitgangspunt van de Flex-Bedrijfsschool is de administratieve belasting voor de inhurende ondernemingen minimaal te houden.
HLS en Litop verwachten dat de Flex-Bedrijfsschool voor werkzoekenden en bedrijven een interessant initiatief is. Werkzoekenden kunnen op deze manier in de praktijk een vak leren in een branche die nog steeds gemotiveerde krachten kan gebruiken. Bedrijven kunnen kosteloos startend personeel laten opleiden. Zij lopen daarbij geen arbeidsrechtelijke risico’s, omdat de leerling-operator bij HLS Personeelsdiensten op de loonlijst staat. (Foto: Stichting C3)
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.