Ga naar hoofdinhoud

Brabender Technologie en Kubota Corporation bundelen krachten

Met ingang van 16 juni 2022 verwierf Kubota Corporation alle aandelen in Brabender Technologie GmbH & Co. KG. Dat maakt de laatste tot volledige dochteronderneming van Kubota Holdings Europe B.V. De afronding van de transactie vindt naar verwachting begin augustus 2022 plaats.

De Japanse Kubota Corporation biedt landbouwoplossingen, watergerelateerde oplossingen en oplossingen voor leefgebieden die een comfortabele levensstijl en industrie ondersteunen. De gravimetrische doseersystemen vinden hun weg naar productieprocessen voor stortgoed in Japan, China, Korea en de rest van Azië.

Brabender Technologie groeide inmiddels uit tot een van ’s werelds grootste bedrijven in gravimetrische doseersystemen. Naast technische expertise kan het bedrijf bouwen op expertise in het hanteren van een verscheidenheid aan materialen. Dat ondersteunt het met jarenlange ervaring in verschillende branchespecifieke toepassingen.

Gebundelde krachten

Als onderdeel van dezelfde groep zullen Kubota en Brabender Technologie hun activiteiten in de gravimetrische en volumetrische feedermarkt in de toekomst gericht verder uitbreiden. Bruno Dautzenberg, Managing Director van Brabender Technologie, legt het uit. “De sterke punten van Kubota Corporation op de Aziatische markt vormen een perfecte aanvulling op onze technologie, technische knowhow en bestaande verkoop- en servicenetwerk op de Europese en Amerikaanse markten.”
De jarenlange samenwerking met SPS Solids Process Solutions, exclusief agent van Brabender Technologie voor België en Nederland, zet zich onveranderd voort.

Synergie

De activiteiten zullen worden geïntensiveerd in de voedingsmiddelenindustrie, farmaceutische toepassingen en batterijproductie. De gestaag groeiende vraag naar continue processen in de industriële productie gaan de partijen ook in de toekomst gezamenlijk bedienen. Door de wereldwijde verschuiving van productieprocessen naar automatisering verwachten ze namelijk op verschillende gebieden groei.

Bruno Dautzenberg, Managing Director Brabender Technologie: “De integratie in de Kubota Group creëert synergie en nieuw marktpotentieel. Dat laatste kunnen we optimaal benutten met de technische capaciteiten en uitgebreide knowhow van beide bedrijven. In de toekomst kunnen we gezamenlijk de ontwikkeling van innovatieve, technische oplossingen en daarmee de uitbreiding van het productassortiment stimuleren.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.