Ga naar hoofdinhoud

Brandafsluiters voor wanddoorvoeringen

VDL Industrial Products presenteert de Firebreak en Firesafe brandafsluiters voor wanddoorvoeringen alsmede twee nieuwe ‘high capacity’ draaisluizen.

Firebreak
De Firebreak schuifafsluiters zijn recentelijk gemodificeerd en voldoen nu aan een brandwerendheid conform EN1366-2 (120 minuten brandwerend). De basismodellen werken met een smeltzekering maar ook activatie via e externe signaalgevers is mogelijk. De afsluiters hebben een circa 95% vrije doorlaat. Het schuifblad bevindt zich buiten de leiding, waarmee deze afsluiters ook geschikt zijn voor leidingen met producttransport. Ze worden veelal ingezet in aspiratie-leidingen, ontstoffingsinstallaties en bij doorvoeringen in wanden.

Firesafe
Voor inzet in pneumatische transportinstallaties is er de Firesafe. Deze brandafsluiter is enkel ontworpen om de brand- en rookwerendheid van wanden en vloeren bij doorgang van leidingwerk intact te laten. De Firesafe voldoet aan NEN6069 en is 90 minuten brandwerend. Verschillende soorten signaalgevers maken de Firesafe breed inzetbaar. 

Draaisluizen
Voorts presenteert VDL Industrial Products de nieuwste aanwinsten in haar draaisluizen-assortiment. De productrange van de HT250 & HT350 draaisluizen is uitgebreid met twee ‘high capacity draaisluizen’; de HT450 en HT550. Deze hebben een capaciteit van maximaal 100 m3/uur. VDL Industrial Products kan ook draaisluizen op maat produceren. 
 

Zie ook VDL Industrial Products presenteert Jacob-catalogus 2011

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.