Ga naar hoofdinhoud

Brouwerij-contract voor Tebodin

Tebodin heeft een contract verworven van Habesha Breweries S.C. voor de bouw van een nieuwe brouwerij in Ethiopië. Tebodin kreeg opdracht voor het toetsen van het ontwerp en de bouwmanagementservices.

De nieuwe brouwerij zal worden gerealiseerd op een zogenaamde ‘greenfield site’ (een stuk land dat niet eerder geëxploiteerd is en nu een industriële bestemming heeft gekregen), 120 km ten noorden van Addis Abeba, de hoofdstad van Ethiopië. De nieuwe brouwerij zal op jaarbasis 300.000 hectoliter bier produceren en Habesha Breweries verwacht dat de productiecapaciteit binnen twee jaar na de opstartfase zal toenemen tot 500.000 hectoliter. Bavaria NV, Nederland, en haar lokale partners zijn de investeerders in dit project.
Het project heeft een multicultureel karakter. Het projectteam bestaat uit Tebodin engineers die afkomstig zijn van drie verschillende continenten en uit vijf verschillende landen. De Tebodin-kantoren in Praag, Tsjechië en Shanghai, China zullen gezamenlijk het toetsen van het ontwerp en de bouwmanagementservices voltooien. De brouwerij wordt gerealiseerd in samenwerking met een turn key-aannemer uit China. Habesha Breweries verwacht dat de brouwerij in januari 2015 in bedrijf kan worden genomen.

Zie ook: DUGAS-opdrachten voor Tebodin

Bedrijfsgegevens Tebodin Netherlands BV
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.