Ga naar hoofdinhoud

Brouwers kiezen voor M.I.P. en Ventilec

Uitbreiding van de silo-opslag bij Brasserie Duyck

Bierbrouwers kiezen steeds vaker voor moutsilo’s van M.I.P. Tanks en Silo’s. Ventilec Industrial werkt regelmatig met de silobouwer samen voor de bouw van de bijhorende mout- en/of drafinstallatie. De beide bedrijven onderscheiden zich niet alleen door de hoogstaande kwaliteit van hun systemen, maar ook door de kant-en-klare service.

Voor de ruimtebesparende, kostenefficiënte en duurzame opslag van grote hoeveelheden mout worden de composiet silo’s van M.I.P. Tanks en Silo’s NV en de bijhorende transportinstallaties van Ventilec Industrial BV steeds populairder. Bewijzen daarvoor zijn de recentelijke investeringen van twee Franse bierbrouwers. De toenemende concurrentie in de biermarkt dwingt brouwerijen om hun opslagprocessen te moderniseren en automatiseren. M.I.P. en Ventilec leveren daarvoor innovatieve oplossingen, op maat van de klant.

Brasserie du Pays Flamand

Brasserie du Pays Flamand heeft zijn moutopslag uitgebreid met twee composiet silo’s, voorzien van enorme merklogo’s van de brouwerij. “De opslagsystemen geven niet alleen het opslagproces een flinke boost, maar vormen ook een levensgroot reclamebord”, zegt Olivier Duthoit. (…) “M.I.P. bracht ons in contact met Ventilec, een gespecialiseerde brouwerij-installateur met een kant-en-klare service op maat. Dat betekende dat we niet met meerdere leveranciers hoefden te werken en konden vertrouwen op bewezen expertise en ervaring.”

Brasserie Duyck

Brasserie Duyck in Jenlain vierde vorig jaar het 100-jarig jubileum. In vijf generaties ontwikkelde de brouwerij een robuust merk speciale Jenlain-bieren. Voor een nieuwe mout- en tarweopslag zocht het familiebedrijf partners met dezelfde waarden op het gebied van vertrouwen en betrouwbaarheid als het zelf hoog houdt. Directeur Matthias Duyck benaderde daarom M.I.P. Tanks en Silo’s en Ventilec Industrial. (…)

Lees hier het complete artikel over de mout- en tarwe-opslag

Meer over M.I.P. Tanks en Silo’s

Zie ook: Ventilec levert Unilin custom made doseersysteem

Bedrijfsvermelding Ventilec Industrial

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.