Ga naar hoofdinhoud

Bulk komt met Haven-special

Vakblad Bulk heeft een speciale uitgave ‘Haven op- en overslag’ gemaakt. De 40-pagina’s tellende publicatie is ontstaan in de aanloop naar twee stortgoedbeurzen die minder dan één week na elkaar plaatsvinden; Solids Rotterdam (5 en 6 oktober 2011) en Powtech in Neurenberg (11 t/m 13 oktober 2011).

De voorbeschouwingen van beide evenementen in één regulier nummer (Bulk 5, september 2011) besloegen een dermate groot aantal pagina’s, dat nauwelijks nog ruimte beschikbaar was voor een uitgebreide beschouwing van technologische innovaties en marktontwikkelingen in andere sectoren van de stortgoedverwerkende industrie.

Daarbij komt dat de redactie al langer met het idee speelde om extra aandacht te geven aan de grootschalige open overslag van stortgoederen. Denk daarbij aan de overslag van massagoed (nat en droog) in met name zeehavens. Het handelt dan vlot om capaciteiten van 500 tot 10.000 ton/uur en installaties die in een gemiddelde mengvoederfabriek niet meer passen. Om deze imponerende wereld toch óók in beeld te brengen, is besloten deze uitgave het levenslicht te doen zien. Het initiatief is in de markt welwillend ontvangen en kan met veertig pagina’s zeker een succes worden genoemd. Voldoende reden dus om hieraan volgend jaar een vervolg te geven.

Blader hier door de special Haven op- en overslag

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.