Ga naar hoofdinhoud

Cipla zeeft met strengste OEL-niveau

Het Indiase farmabedrijf Cipla voldoet met de Compact Airlock Sieve van Russell Finex aan het strengste OEL-niveau. De minimale blootstelling van werknemers aan actieve stoffen tijdens het zeefproces wordt gerealiseerd met behulp van een pneumatisch klemsysteem in combinatie met een gepatenteerde afdichtingstechnologie.

De OEL (Occupational Exposure Limit), ofwel de grenswaarde voor de beroepsmatige blootstelling aan API’s, speelt een belangrijke rol bij het ontwerpen van een farmaceutisch proces. Cipla Ltd in India investeerde daarom bij de bouw van de Goa fabriek in 2005 in een geavanceerde zeefmachine, die de kwaliteit en de integriteit van het product garandeert, zonder afbreuk te doen aan de veiligheid van de werknemers. Met de Compact Airlock Sieve van Russell Finex voldoet het zeefproces aan het strengste OEL-niveau. De zeef wordt ingezet bij de productie van een krachtig geneesmiddel. Hierbij moeten overmaatse deeltjes worden afgezeefd en – na granulatie – de ondermaatse deeltjes uit het product worden verwijderd. Het stof dat tijdens het trillen van de zeef ontstaat, kan niet uit de installatie ontsnappen.

Klemsysteem
De Compact Airlock Sieve maakt hiervoor gebruik van een pneumatisch klemsysteem in combinatie met de gepatenteerde Twist Lock Inflate (TLI) technologie. De pneumatische afdichting zorgt voor een gelijkmatige en hoge spankracht op alle afdichtingsvlakken en op die manier voorkomt de zeefmachine het lekken van poeder beter dan machines met traditionele bandklemmen of grendelklemmen. De Compact Airlock Sieve is gecertificeerd voor een OEL-waarde kleiner dan 1microgram/m3 (OEL-niveau 5).
Het klemsysteem maakt het bovendien eenvoudig om de zeefmachine snel te demonteren en te monteren, zonder dat er gereedschap aan te pas moet komen.

Reiniging
De eenvoudige toegankelijkheid maakt het apparaat geschikt voor een snelle en efficiënte reiniging, wat met name van belang is als op één installatie verschillende producten moeten worden verwerkt. Hoewel het cGMP-ontwerp (current Good Manufacturing Practices) van de zeefmachine dode ruimten minimaliseert, kan de blootstelling van werknemers aan het product tijdens het schoonmaken nog verder worden verminderd met behulp van het Russell CIP-systeem (Clean In Place). Dit sproeibalsysteem bevochtigt de onderdelen die met product in aanraking komen, voordat de zeef wordt ontmanteld. Dit vergemakkelijkt de reiniging van de betreffende onderdelen.

Russell Finex wordt vertegenwoordigd door Vametec Engineering

Zie ook Russel Finex komt met zelfreinigend filter
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.