Ga naar hoofdinhoud

Column: Beursspreiding

Door Jos Verleg Voorjaar 2013 is voor professionals in de stortgoedverwerkende industrie de drukste tijd sinds jaren als het gaat om het bezoeken van vakbeurzen. Dat geldt uiteraard ook voor de bedrijven die in deze markt hun producten en diensten aanbieden.

Zo staat Beumer Group alleen al in maart en april 2013 op vijf vakbeurzen: IMHX (een logistieke vakbeurs) in Birmingham, Intralogistics in Parijs, Chemspec in Mumbai, Bauma in München en Powtech in Neurenberg. En dan zijn nog niet de congressen meegerekend waar Beumer deze twee maanden ook present is. Nu ligt dat voor een deel aan de uitgebreide portfolio en het wereldwijde netwerk van deze onderneming. Maar ook bedrijven met een meer specialistisch pakket of een Europese focus staan in maart en april op diverse vakbeurzen. Twee evenementen die daarbij opvallen, zijn Solids in Antwerpen en Powtech in Neurenberg. Beide concentreren zich op stortgoedtechnologie. Enkele bedrijven die op beide vakbeurzen een stand hebben (al dan niet middels een buitenlandse vestiging), zijn Aerzen, Allgaier, AZO, Celsius, Coperion, Donaldson, Gericke, Hosokawa Micron, J-Tec, Keller Luftechnik, Russell Finex, TBMA, Van Beek, WAM en Zeppelin Systems. Andere bekende beursgangers zijn Arodo en Dinnissen Process Technology, die dit voorjaar liefst drie vakbeurzen doen: Empack Den Bosch, Solids Antwerpen èn Powtech in Neurenberg. Een bijzonderheid daarbij is dat Empack en Solids gelijktijdig plaats vinden. Een hele opgave voor bedrijven die aan deze twee beurzen deelnemen, zoals ook Ausloos Verpakkingstechniek, Fischbein, Maxpac en NNZ. Een andere beurzenvreter is DMN Westinghouse. Net terug van Exposolidos (februari 2013) is de onderneming in maart en april vertegenwoordigd op liefst zes vakbeurzen, waaronder Solids Antwerpen, IDMA (Grain Feed Milling Machinery) in Instanbul en Powtech.
Een blik op de agenda van bulkgids.nl leert dat in de maanden juni, juli, augustus en september 2013 geen enkele vakbeurs staat ingepland. Misschien biedt die periode de dames en heren beursorganisatoren gelegenheid eens na te denken over beursspreiding.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.