Ga naar hoofdinhoud

Consortium investeert in kunstmestfabriek

Een Limburgs consortium, bestaande uit Nedermaas Ventures, Innovatiefonds, LIOF, Agro-innovatiefonds, Limburg Ventures en ondernemer Eric van Kaathoven, heeft € 3.2 miljoen geïnvesteerd in Ekompany Agro BV, voor de realisatie van een fabriek voor de productie voor gecoate meststoffen.

De investering in de kunstmestfabriek wordt versterkt met een financiering door Teckle, het innovatieplatform van Rabobank Westelijke Mijnstreek (€ 8.0 miljoen). Vanwege de verdere opschaling van de productie en de logistieke voordelen van een haven, zal Ekompany verhuizen van de Chemelot R&D Campus naar Born.
Momenteel wordt de bouw voorbereid van een fabriek die enkele honderden tonnen product per dag kan produceren, voor verkoop in Europa en het Verre Oosten. De productiefaciliteit zal omstreeks de zomer van 2013 gereed zijn, en initieel ongeveer 25 arbeidsplaatsen opleveren, uitgroeiende tot meer dan 70 arbeidsplaatsen in 2015. De complete verpakkingslijn van de fabriek wordt geleverd en geïnstalleerd door Bates Vultechniek uit Maastricht. Deze lijn zal bestaan uit een Metral buisfoliemachine voor het verpakken van 25 kg in PE zakken, een Metral palletiseerlijn, een Metral rekhoesinstallatie, een Bates bigbagvulsysteem en een voorraadrollenbaansysteem, compleet met het volledige aan- en afvoersysteem en de totaalbesturing.
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.