Ga naar hoofdinhoud

Corrosie-seminar CCTA druk bezocht

Het corrosie-seminar ‘totale corrosie-beheersing’ van de Corrosion Control Technology Alliance (CCTA) op donderdagmiddag 8 november 2012 mocht zich verheugen in een grote belangstelling.

Zo’n zeventig belangstellenden bespraken in Conferentiecentrum Bovendonk te Hoeven (NB) een aantal casestudies over de levensduurverwachting van pijpleidingen en tanks. De praktijkvoorbeelden werden benaderd vanuit verschillende disciplines, waarbij werd gelet op het bepalen van de actuele status van de installaties, de overwegingen voor re-engineering, vervanging of nieuwbouw en de te nemen curatieve dan wel preventieve maatregelen, waarbij ook werd gekeken naar het toekomstig onderhoud van de installaties. De bespreking van de casestudies werd begeleid door experts van de vijf CCTA-leden:

  • Applus RTD (o.a. inspectie)
  • Carrecon & Piguillet (o.a. coatings)
  • Ekopak (o.a water- en stoombehandeling
  • Exova (o.a. materiaal-analyse)
  • KH Engineering (o.a. procesontwerp en projectengineering)

CCTA beschikt gezamenlijk over de middelen om een duurzame oplossing te bieden voor elk corrosie-vraagstuk. De leerzame middag werd afgesloten met een luxe buffet dat een prima gelegenheid bood voor netwerken en kennisuitwisseling.
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.