Ga naar hoofdinhoud

Daan Hoogwater erelid Machevo-vereniging

Daan Hoogwater (Sam Rentmeester Fotografie)

Bij de laatste Algemene Ledenvergadering van de Machevo & Bulk Vereniging is aftredend bestuurslid ir. D.A. (Daan) Hoogwater benoemd tot erelid. Hij is sinds de jaren ’70 met de Machevo-vereniging verbonden.

Daan Hoogwater (1944) studeert in 1969 in Delft af als scheikundig technoloog en treedt daarna bij de TU Delft in dienst als promotieonderzoeker en docent. Hij wordt gevraagd in het dagelijks bestuur van de vakgroep Organische Chemie en later in de Universiteitsraad en in de Ondernemingsraad, waarvan hij tussen 1999 en 2004 voorzitter is. In 2009 neemt Daan Hoogwater formeel afscheid van de universiteit. Hij richt Hoogwater Consultancy op, maar blijft op diverse manieren verbonden aan de TU Delft.

Machevo-bestuurslid

In 2008 neemt Daan Hoogwater het stokje van Machevo-bestuurslid Chris van der Lande over. Tegelijk draagt dan Do Tolsma de voorzittershamer over aan Amando Turba. Tolsma: “Ik ken Daan Hoogwater als een bijzonder aardige, intelligente en sympathieke persoon. Hij is een onafhankelijke denker die zijn ideeën goed en gedistingeerd kan onderbouwen. Hij is er voor de vereniging altijd en ontvangt het erelidmaatschap volkomen terecht.”

Jurylid en adviseur

Daan Hoogwater geeft ook in de jury van de Machevo Technologie-prijs (de huidige Proces Innovatie Prijs) zijn deskundige oordeel over de inzendingen van bedrijven. Steeds voorziet hij het bestuur van juridische en bestuurlijke adviezen. Hij heeft de voormalige exposantenvereniging zich zien ontwikkelen tot het netwerk voor toeleveranciers aan de procesindustrie dat de Machevo nu is. Oud-bestuurslid Cornelis Berkhout kent Daan Hoogwater als een levensgenieter: “Een markant persoon; zowel in de persoonlijke omgang als op de TU Delft en binnen de Machevo-vereniging.”

Erelidmaatschap

Wegens gezondheidsredenen heeft Daan Hoogwater zijn oorkonde tijdens de Algemene Ledenvergadering niet in ontvangst kunnen nemen. De voorzitter, bestuursleden, oud-bestuursleden en oud-voorzitters van Machevo Bulk & Vereniging danken Daan Hoogwater voor zijn onmisbare bijdragen aan de vereniging, met het welverdiende erelidmaatschap.

Het Machevo-bestuur in 2009 bij het 50-jarig bestaan van de vereniging; Frans Bakker, Daan Hoogwater, Peter Scholten (staand), en Chris van der Lande, Armando Turba en Ron De Keersmaeker (zittend)
Het Machevo-bestuur in 2009 bij het 50-jarig bestaan van de vereniging; Frans Bakker, Daan Hoogwater, Peter Scholten (staand), en Chris van der Lande, Armando Turba en Ron De Keersmaeker (zittend).

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.