Ga naar hoofdinhoud

Dima Ultra Stofvrije zakkenleger

Dinnissen Process Technology presenteert de nieuwste versie van de Dima 200 zakkenleger voor het veilig en efficiënt lossen van stoffige producten. De Ultra Stofvrije Dima 200 maakt het mogelijk automatisch zakken te legen met een stofuitstoot van minder dan 0,1 mg per m3 geloste grondstof.

De installatie waarborgt daarmee een veilige werkomgeving voor operators bij de verwerking van gezondheidsschadelijke, extreem lichte of stofexplosiegevaarlijke grondstoffen.
Bij de klassieke Dima 200 sluiten na de eventuele automatische aanvoer van een zak de deuren van de stofvrije cabine en start de automatische leging. Een ronddraaiend mes snijdt de zak, die aan twee haken is opgehangen, doormidden. Een trilsysteem ondersteunt het leeglopen van de zak. De lege emballage wordt automatisch afgevoerd. Voor de Ultra Stofvrije Dima 200 ontwikkelde Dinnissen een dubbel gefilterde afzuiging en een speciale stofvrije afdichting van de luchtuitlaat. Een luchtmes blaast de zakken schoon voordat ze worden opengesneden. Stof en vuil worden daarna zorgvuldig afgezogen en afgevoerd binnen het volledig gesloten zakkenleegsysteem. Pas hierna volgt het zakkenleegproces. Het gepolijste interieur van de zakkenleger vereenvoudigt de reiniging en voorkomt dat stofdeeltjes achterblijven in de zakkenleger. Bovendien bevat de ultra stofvrije zakkenleger een volautomatische CIP-installatie (Cleaning In Place), op basis van lucht en vacuüm.
Dinnissen staat op Empack Den Bosch (stand H301),Solids Antwerpen (stand D1023) en Powtech Neurenberg (stand 4-323).

Zie ook Efficiënt en energiezuinig drogen in de Pegasus-menger

Bedrijfsgegevens Dinnissen Process Technology
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.