Ga naar hoofdinhoud

Dinnissen levert 500ste menger af

Dinnissen Process Technology levert 500ste menger afDinnissen Process Technology heeft op feestelijke wijze haar 500ste dubbelassige Pegasus Mixer afgeleverd, en wel bij Cehave Van den Berghe in Grobbendonk (B). Cehave zet de nieuwe menger in om binnen de kortst mogelijke mengtijd mengvoeders samen te stellen uit een groot aantal uiteenlopende ingrediënten. Het bedrijf wil met de Pegasus Mixer flexibeler gaan produceren om beter in te spelen op de wensen van klanten. Een andere doelstelling bij het mengproces is het realiseren van een energiebesparing.
De dubbelassige Pegasus Mixer geldt inmiddels als een klassieker. Toch is elke menger ontworpen voor een specifieke toepassing. Zo werden Pegasus Mixers ontwikkeld met geïntegreerde weegsystemen en sanitaire voorzieningen. Nieuwe modellen zullen steeds vaker ook de minste contaminatie bij productwisseling moeten uitsluiten. Verder zijn uitvoeringen te verwachten waarbij in één batch 10 tot 15 verschillende vloeistoffen kunnen worden opgesproeid. Ook is er tendens naar hogere capaciteiten, een meer homogene menging én energiezuiniger processen. Het Energy Control Program van Dinnissen maakt het mogelijk tot 60% energie te besparen ten opzichte van traditionele lintmengers.

Afbeelding:  Henri Michiels, technisch commercieel directeur Dinnissen Process Technology (l), en Peter Raeven, projectmanager Dinnissen Process Technology (r), leveren op feestelijke wijze de 500e Pegasus Mixer af aan de heer Herman ter Haar van Cehave van den Berge

Bron: Vakblad Bulk