Ga naar hoofdinhoud

Dino bulkwagenvuller Van Beek voor cementoverslag in Curaçao

Van Beek in Drunen heeft Argos & Mijnmaatschappij Cement Company (A&MCC) in Willemstad (Curaçao) een Dino geleverd voor de overslag van hoogovencement vanuit bigbags naar bulkwagens.

“Na een gedegen selectie bleek Van Beek de beste configuratie te hebben”, aldus Maarten van de Laar, Manager TD bij A&MCC. “De snelle terugverdientijd van de Dino en de goede zorg door Van Beek gaven de doorslag.”
De Dino bulkwagenvuller heeft een capaciteit van 40 m3/uur. De stortbak is voorzien van bigbag snijmessen. De instroom van cement in de installatie wordt bevorderd met ‘fluidising pads’. Een zeefdek op de stortbak verwijdert eventuele vreemde voorwerpen uit de materiaalstroom. Een beladingsbalg met stoffilterunit aan de uitloopzijde zorgt voor een stofvrije verlading. De Dino bulkwagenvuller heeft over de volle lengte van de schroef een deksel, zodat de installatie goed en snel kan worden gereinigd. Het transport van de Dino naar Curaçao was eenvoudig aangezien de machine neerklapbaar is en daardoor in een 40 voet zeecontainer past.
Van Beek heeft wereldwijd al meer dan 350 Dino’s verkocht, van Rusland tot Engeland. Maar de machine voor A&MCC is de eerste Dino die de oversteek over de Atlantische Oceaan naar de Caraïben heeft gemaakt.

Zie ook Van Beek transportschroeven voor rode kool

Bedrijfsgegevens Van Beek BV

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.