Ga naar hoofdinhoud

Dosco presenteert optische bandweger

Dosco Sales & Engineering presenteert een optische bandweger die werkt volgens een elektro-optisch meetprincipe. De installatie is een alternatief voor een conventionele bandweger als die niet kan worden ingezet omdat bijvoorbeeld de bandlengte te kort, de bandsnelheid te laag of het materiaal te licht is.

De optische bandweger maakt gebruik van een contactloze sensor die zich bevindt op het afstortpunt van de bandtransporteur. De sensor bepaalt op elk moment de doorsnede van de materiaalstroom, terwijl met behulp van een inductieve schakelaar bij de aandrijfrol de bandsnelheid wordt gemeten. Deze informatie levert een betrouwbaar debiet op, ook als de hellingshoek van de transporteur verandert. De sensorkop is ongevoelig voor stof en trillingen. Ook sterke temperatuurschommelingen (waardoor de stijfheid van de band varieert) hebben geen invloed op de meting. Het meetprincipe is dankzij het ontbreken van bewegende delen slijtage- en onderhoudsvrij. De installatie is voorzien van een flash-geheugen voor de opslag van informatie over onder meer het geaccumuleerde volume, de klant en de datum en tijd. Deze informatie kan met een Bluetooth-verbinding gemakkelijk worden binnengehaald op de PDA, voor verdere verwerking. De optische bandweger kan door twee servicemonteurs dankzij het laser positioneringssysteem worden geïnstalleerd in slechts twee uur.
De eenmalige kalibratie van het systeem na installatie neemt slechts enkele minuten in beslag. De optische bandweger is bij uistek geschikt voor toepassingen in de afval-, bouw- en houtindustrie.

Zie ook Snelle vervanging voor kapotte weegversterker
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.