Ga naar hoofdinhoud

Draadloze breekdetectie

Breekplatenspecialist Hitma Process BV introduceert een draadloos breekdetectiesysteem. Het systeem combineert conventionele breekplaten met het gemak en de mogelijkheden van draadloze technologie.

Breekplaten zijn componenten om installaties te beschermen tegen over- of onderdruk. Het is in veel gevallen wenselijk dat het aanspreken van een breekplaat elektronisch wordt gesignaleerd, zodat direct kan worden ingegrepen. Naast een breekdetectiesysteem op basis van een folie met een geleider (al dan niet geïntegreerd in de breekplaat) is nu ook een detectiesysteem beschikbaar dat bij het aanspreken van de breekplaat een signaal draadloos doorstuurt naar een op maximaal 50 meter afstand geïnstalleerde router. De router is via een TCP/IP ethernet-aansluiting direct verbonden met het plaatselijke netwerk en/of de controlekamer.
Het systeem wordt gevoed door twee batterijen met een levensduur van meer dan vijf jaar. Standaard wordt elke vijftien minuten – en bij een breukdetectie – de temperatuur, de batterijstatus en de status van de digitale ingangen gemeld. De meldfrequentie is instelbaar van 5 seconden tot 60 minuten. Elk signaal wordt verzonden met een real-time melding.
 

Bedrijfsgegevens Hitma Process BV

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.