Ga naar hoofdinhoud

Eerste stortgoed-niveaumeter met 78 GHz-radar

Met de Sitrans LR560 presenteert Siemens de eerste radar-niveaumeter met een frequentie van 78 GHz. De contactloze 2-draads radar met FMCW-technologie (Frequency Modulated Continuous Wave) heeft een meetbereik van 100 meter. Dankzij de zeer korte golflengte bij een frequentie van 78 GHz is ook bij stortgoederen met sterke taludvorming een uitstekende reflectie mogelijk.

De smalle signaalbundel (slechts 4 graden) sluit storingen als gevolg van obstakels aan de silowand of andere belemmeringen praktisch uit. Hierdoor kan het apparaat op elke gewenste positie in de silo worden aangebracht. De grafische Quickstart-Wizard ondersteunt de gebruiker bij de ingebruikname. Hierdoor is de Sitrans LR560 binnen enkele minuten gereed voor gebruik en levert hij zelfs zonder verdere fijnafstemming nauwkeurige en betrouwbare meetwaarden.
De Sitrans LR560 is leverbaar met HART, Profibus PA of Foundation-Fieldbus protocol. Het apparaat wordt op locatie geprogrammeerd via de bedieningstoetsen of met een infrarood handprogrammer. De Sitrans LR560 ondersteunt daarnaast configuratie en diagnose op afstand via Siemens Simatic PDM (Process Device Manager), Emerson AMS, alsmede PACTware bij het gebruik van Siemens DTM. Voor optimaal aflezen kan het display met achtergrondverlichting in vier verschillende posities worden gedraaid. Bij de Sitrans LR560 wordt voor het eerst een nieuw ontwikkelde lensantenne toegepast. De compacte antenne kan dankzij een geïntegreerde spoelaansluiting met instrumentlucht worden gereinigd. Optioneel is een richtflens waarmee de straal op een bepaald punt kan worden gericht.
 

Zie ook Siemens introduceert LR260 radar-niveautransmitter
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.