Ga naar hoofdinhoud

Energiezuinig dispergeren met Netzsch Omega-dispergeerunit

E&R (IP-stand 10.C011) introduceert het ‘Omega’ dispergeersysteem van Netzsch. Deze innovatieve, energiezuinige dispergeerunit trok tijdens de onthulling op de Achema 2012 al veel belangstelling.

Dispergeren, ofwel het separeren van geclusterde productdeeltjes in een vloeistof, vormt in de procesindustrie nog steeds een uitdaging. Om een hoge graad van energie-efficiëntie te realiseren, maakt de Omega intelligent gebruik van turbulentie, cavitatie en shear-krachten.
Dit leidt tot een optimale deeltjesgrootteverdeling, een significant gereduceerde procestemperatuur en een hoge reproduceerbaarheid. De machine is bovendien eenvoudig te reinigen en snel om te schakelen naar een ander product. Enkele applicaties zijn de productie van coatings & inkten, pigmentdispersies, personal care-producten, crèmes, en dispersies in de zuivel en voedingsmiddelenindustrie. Omega is beschikbaar voor testen in het testlaboratorium van de firma Netzsch te Selb (D), en vanaf oktober 2012 ook in de proefruimte van E&R te Vlaardingen.
 

Zie ook Stoom-stuwstraalmolen voor poeders in het nanobereik
 

Bedrijfsgegevens E&R

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.