Ga naar hoofdinhoud

Energiezuinige overslag met extra stikstof cilinder

Liebherr heeft een nieuwe techniek voor overslagmachines ontwikkeld en gepatenteerd, de Liebherr Energy recovery cilinder. Het bedrijf monteert niet twee maar drie cilinders op een overslagmachine. De derde is een met stikstof (N2) gevulde cilinder die tijdens de neergaande beweging onder druk gebracht wordt door het gewicht van de uitrusting met grijper. De als gasdruk opgeslagen energie komt vrij bij de opwaartse beweging van de giek met grijper.

Door een krachtenspel kunnen de cilinders hun werk met veel minder druk af en kan de motor met minder toeren (1700 rpm/min) dezelfde capaciteit leveren. De pomp hoeft minder hard te werken en als extra voordeel ontstaat er ook minder geluid doordat de motor minder toeren maakt.
 

In gebruik
Bij Oryx in Dordrecht (voorheen KMR Stainless) werd onlangs de eerste Liebherr A-934 C ERC geleverd. De Liebherr A-934 C ERC wordt hier hoofdzakelijk gebruikt voor de overslag van ferro en non ferro.

De tweede Liebherr A-934 C ERC is geleverd bij Huiskes metaal in Waalwijk. Deze onderneming is gespecialiseerd in het terugwinnen en voor hergebruik geschikt maken van metalen, restmaterialen en kunststoffen.

Bij Huiskes staat een bijzondere versie van de Liebherr A-934 C ERC, de lengte van de monogiek en lepelsteel zijn zo geconstrueerd dat deze een 40 voet container (15 meter) onder de grijper recht opstaand kan vullen. Dit zorgt voor tijdwinst, een betere vullingsgraad en maakt een extra machine die het materiaal moet aanrijden overbodig. Het is tevens de een nalangste uitrusting die Liebherr voor dit type levert; monogiek 8600 mm en lepelsteel 7500 mm.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.