Ga naar hoofdinhoud

Euro Manchetten: verbinding met de toekomst

Vakkenfilter van Euro Manchetten

Euro Manchetten & Compensatoren BV (EMC) ontwerpt, fabriceert en levert verbindingen en componenten die in vrijwel alle industrieën toegepast. De ‘cross-sectorale’ activiteiten maken EMC ook tot een bedrijf dat de verbinding zoekt met de toekomst.

Euro Manchetten & Compensatoren BV (EMC) in Kaatsheuvel heeft zich de afgelopen 40 jaar gespecialiseerd in de fabricage en levering van flexibele verbindingen en aanverwante producten. Het uitgebreide programma vindt zijn weg naar de stortgoed verwerkende industrie, farmacie, auto-industrie en ruimtevaart, om maar enkele sectoren te noemen. Gezien de grote diversiteit aan toepassingen is EMC een innovatieve onderneming; steeds inspelend op nieuwe vragen van alle markten die het familiebedrijf bedient. Dat heeft geleid tot de ontwikkeling van fabricagetechnieken om bestaande producten te verbeteren en de flexibiliteit van het productieproces te verhogen. De ‘cross-sectorale’ activiteiten zorgen ervoor dat kennis van de ene industrie wordt toegepast in de andere. Dit brengt overal waar EMC komt de kwaliteit van productieprocessen op een hoger plan. Denk daarbij aan thema’s zoals procesveiligheid, voedselveiligheid, duurzaamheid en arbo-omstandigheden.

Ontstoffing

Euro Manchetten & Compensatoren is ook thuis op het terrein van ontstoffing. Het leveringsprogramma varieert van filterzakken voor ontstoffingsinstallaties en manchetten voor de verbinding van het leidingwerk van machines tot en met luchtverdeelslangen om de retourlucht van filtersystemen weer terug in werkplaatsen te brengen. Een van de klanten voor de stoffilters is Kalkman Projecten, met name voor wat betreft de speciale uitvoeringen. Dat heeft te maken met het feit dat EMC is ingericht op de productie van enkelstuks, en het bedrijf veel verschillende kwaliteiten filtermaterialen op voorraad heeft. Dat biedt de nodige flexibiliteit en zorgt voor korte levertijden, ook als het gaat om minder gangbare filters.

Lees het hele artikel

Meer over Euro Manchetten & Compensatoren BV

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.