Ga naar hoofdinhoud

Extra geld voor talent analytische chemie

Om het dreigende tekort aan goed analytisch geschoold personeel het hoofd te bieden heeft COAST, de publiek-private samenwerking voor analytische wetenschap en technologie, uitdagende programma’s ontworpen voor HLO- en MSc-studenten analytische wetenschap.

Na toelating krijgen de studenten een stevig pakket (extra) onderwijs en een bijbaan. In ruil daarvoor krijgen de studenten een beurs van de aan het programma deelnemende bedrijven. Die beurs varieert, afhankelijk van opleiding, jaar van de opleiding en gewerkt aantal uren, van 3000,- tot 5400,- euro.

Op deze manier krijgen studenten in een vroeg stadium inzicht in het werk bij grote industriële bedrijven, onderzoeksinstituten en midden- en kleinbedrijf. De studenten werken zo niet alleen aan hun opleiding maar ook aan hun carrière.

De werkplekken en stageplaatsen worden aangeboden door 12 bedrijven en onderzoeksinstellingen, waaronder Philips, AkzoNobel, DSM Resolve, Shell, Teijin Aramid, Synthon, DaVinci Europe, Waterproef, Pepscope, Rijksdienst Cultureel Erfgoed en RIKILT Wageningen UR.

De talentenprogramma’s van COAST maken deel uit van de Human Capital Agenda van de Topsector Chemie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.