Ga naar hoofdinhoud

Feed Design Lab nadert realisatie

Met de oprichting van de Stichting ‘Open innovation Center Feed Design Lab’ op 7 december 2011 is de eerste stap gezet in de realisatie van het Feed Design Lab (FDL) in Greenport Venlo.

Het FDL wordt mede mogelijk gemaakt dankzij een subsidie van het ministerie van Economische Zaken, Landbouw & Innovatie en toezeggingen van Dinnissen Process Technology, DSM Nutritional Products, HAS Den Bosch, Imtech, Vitelia en Welgro. Ook het Greenport Venlo Innovation Center ondersteunt de ontwikkeling en realisatie van het FDL. Het Feed Design Lab richt zich op de volgende kernactiviteiten:
1. De ontwikkeling van een Living Lab, een proeffabriek voor de productie van diervoeders uit nieuwe grondstoffen uit de tuinbouw, met nieuwe product/markt/keten-concepten
2. De opzet van een Trainingscenter met praktijktrainingen en -opleidingen op het gebied van de productie van diervoeders en procestechnologie in diervoeding
3. Het oprichten van een Community waarbinnen bedrijven in de diervoederketen, de overheid, onderzoek- en kennisinstellingen samenwerken om voedersoorten en technologie te ontwikkelen voor een duurzame dierlijke eiwit-keten in 2020.
 

Bron: Vakblad Bulk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.