Ga naar hoofdinhoud

Flexicon breidt fabriek bij hoofdkantoor uit

Hoofdkantoor Flexicon

Flexicon Corporation breidt de fabriek bij haar hoofdkantoor in Bethlehem, Pennsylvania (USA) uit met 4.645 m².

De nieuwe ruimte wordt vooral benut voor de opslag van componenten en installaties. Zo komt in de fabriek het nodige oppervlak vrij voor de fabricage en assemblage van systemen en kan de productiecapaciteit worden vergroot. De machinefabrikant ziet een gestaag groeiende vraag naar installaties voor het transport en de verwerking van stortgoederen. Voorbeelden daarvan zijn flexibele schroeftransporteurs, bigbag-losstations en vatenkantelaars. Een aparte Project Engineering Divisie ontwerpt grootschalige systemen.

Uitbreidingen

Flexicon is opgericht in 1974 in Fairfield (New Jersey) en kocht haar eerste fabriek in 1978 in Lodi (New Jersey). In 1988 vervijfvoudigde de omvang met de aankoop van een fabriek in Phillipsburg (New Jersey). In 1995 volgde een uitbreiding met een fabriek in Easton (Pennsylvania). Het huidige hoofdkantoor werd in 2001 gebouwd, waarna het in 2014 in omvang werd verdubbeld.

Internationaal

Internationale uitbreidingen omvatten de oprichting van een productiefaciliteit in het Verenigd Koninkrijk in 1994, een in Zuid-Afrika in 2001, en een andere in Australië in 2008. Flexicon beschikt over 26 directe verkoopkantoren in de VS, het VK, Chili, Spanje, Duitsland, Frankrijk, Zuid-Afrika, Australië, Singapore en Indonesië. Het bedrijf heeft wereldwijd 25.000 installaties in bedrijf.

Flexicon wordt in Nederland vertegenwoordigd door MATEC massagoed techniek

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.