Ga naar hoofdinhoud

Fluor ontwerpt Itero recyclingfabriek

Itero recycling plant

Itero heeft Fluor in Hoofddorp het engineeringcontract gegund voor het ontwerp van haar recyclingfabriek. De demoplant verwerkt plastic afval tot grondstoffen voor nieuwe kunststoffen.

De demonstratie recyclingfabriek zal met gepatenteerde technologie van Itero jaarlijks 27.000 ton plastic afval omzetten in oliën, was en gas; grondstoffen voor nieuwe kunststoffen en petrochemische producten. De Itero-plant wordt gebouwd op de Brightlands Chemelot Campus in Geleen. Het project zal tot 30 banen opleveren.

Kunststof recycling

Simon Hansford, ceo Itero: “Fluor was een voor de hand liggende partner voor de ontwikkeling van onze eerste volledige fabriek. Dit ingenieursbureau brengt wereldwijde en domeinspecifieke ervaring in het project. We kijken er naar uit om met het team van Fluor nauw samen te werken om onze ambities voor de fabriek te realiseren en samen de circulaire economie voor kunststoffen te versnellen.”
Jim Breuer, president Fluor Energy Solutions: “We zijn vereerd met het vertrouwen dat Itero in ons stelt om hun visie op geavanceerde kunststof recycling te vertalen in innovatieve ideeën en ontwerpen.”

Zie ook Demoplant voor pyrolyse kunststof afval

Bedrijfsgegevens Fluor BV

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.