Ga naar hoofdinhoud

Food Pilot breidt uit

Food-Pilot Melle

Food Pilot in Melle (België), het testcentrum van ILVO en Flanders´ Food, breidt uit met een extra testhal met procesapparatuur.

De uitbreiding heeft te maken met de groeiende vraag van voedingsbedrijven naar onderzoek op het gebied van eiwit-extractie uit onder meer planten, insecten en algen. Vaak is de hoeveelheid grondstoffen te klein voor reguliere proefproducties. De Food Pilot biedt echter mogelijkheden om op laboratoriumschaal met commercieel interessante apparatuur testen uit te voeren. Deze toestellen kunnen al bewerkingen uitvoeren met hoeveelheden tussen 0,5 en 5 kg grondstof.

Semi-industriële toestellen

Jaarlijks voeren bedrijven tot 550 testen in de Food Pilot uit. De faciliteit telt meer dan 50 semi-industriële toestellen voor het wassen, versnijden, vermalen, scheiden, drogen en vormgeven van eiwitrijke grondstoffen. Ook beschikt Food Pilot over een eiwitextractielijn (reactievaten, decanter, centrifuge en filtratietoestellen). In de nieuwe testhal komt voor het eerst ook een repenmachine. De uitbreiding kan naar verwachting eind 2023 in gebruik worden genomen.

Food Pilot extruder
Clextral dubbelschroefsextruder van Food Pilot

Zie ook Food Pilot breidt uit met demohal

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.