Ga naar hoofdinhoud

Food Tech Event, 15 en 16 mei: Met het oog op morgen

  Op woensdag 15 en donderdag 16 mei aanstaande wordt in de Bossche Brabanthallen het Food Tech Event gehouden, voorheen de Vakbeurs Food Technology. De beurs focust op technische toepassingen en machinebouw in productie en verwerkingsomgevingen in de voedings- en drankenindustrie.

  Zoals de naam al doet vermoeden, gaat het Food Tech Event over de technische oplossingen in de voedingsmiddelenproductie van vandaag en morgen. Voedsel moet continu beschikbaar, gemakkelijk verkrijgbaar en ook lekker, gezond, vers en lang houdbaar zijn. Gevolg is dat voedselproducenten kiezen voor snelle, efficiënte en duurzame productie- en verwerkingsprocessen waar minder wordt verspild. In deze markt maken praktische toepasbare technische oplossingen het verschil.

  Van machinebouw tot energiemanagement

  Tijdens het Food Tech Event is er volop aandacht voor de thema’s: machinebouw, apparatenbouw en techniek voor productie- en verwerkingslijnen, energiemanagement en energiebesparing in de productieomgeving alsmede voor kwaliteitsbeheersing. Het zijn stuk voor stuk thema’s waar veel bedrijven in de foodindustrie technische uitdagingen zien én waar bedrijven uit de hightech- en maakindustrie echt bij kunnen helpen.

  Ruim 100 standhouders

  De beursvloer in de Brabanthallen in Den Bosch wordt gevuld met ruim 100 bedrijven en organisaties die professionals in de foodindustrie informeren over hun technische oplossingen, innovaties en diensten. In de Demo Area demonstreren standhouders live hun technieken aan het publiek, in de Young Talent Area maak je als bezoeker kennis met start-ups. Verder heeft het Hygienic Design Network (HDN) een plein waar leden zich kunnen presenteren.

  Presentatie van Bolletje

  Naast de beurs is er beide dagen ook een congresprogramma. Dit staat volledig in het teken van het delen van kennis over de laatste technieken, innovaties en technologische ontwikkelingen. Het programma omvat interactieve workshops, inspirerende lezingen en keynotes door vooraanstaande experts. Zo vertellen woensdagochtend 15 mei Roel Veld van Bolletje en Bram de Vrught van Qing over hun samenwerking; ze willen middels AI en data nog meer controle krijgen over het productieproces. Donderdag 16 mei is er onder andere een paneldiscussie onder leiding van Judith Witte over automatisering en digitalisering in de toekomst en verhaalt specialist energietransitie Dick Klaassen over slimmer produceren tegen lagere energiekosten.

  Food Tech Event bezoeken

  Het Food Tech Event wordt gehouden op woensdag 15 en donderdag 16 mei in de Brabanthallen in Den Bosch. De beurs is beide dagen geopend van 10.00 tot 17.00 uur. Het evenement is na registratie gratis te bezoeken. Kijk voor meer informatie op www.food-tech-event.nl

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.