Ga naar hoofdinhoud

Vakbeurs Food Technology 2022 gericht op toekomst

Innovatie in de voedingindustrie

Op 13 en 14 april organiseren Mikrocentrum en Vakblad EVMI (Alea Publishers) in de Brabanthallen Den Bosch de vakbeurs Food Technology 2022. De exposanten op dit kennis- en netwerkevenement zijn bedrijven die technologie ontwikkelen om de voedingsindustrie in de toekomst efficiënt en duurzaam te maken.

Hoe ziet de voedingsindustrie van de toekomst eruit? Welke rol speelt technologie hierin? Kan kunstmatige intelligentie processen optimaliseren? Is productie op basis van real time data aan te sturen? Hoe kan men het onderhoud van machines en installaties voorspellen en stilstand tot een minimum reduceren? Welke alternatieve voedselbronnen zijn te benutten en op welke wijze? Hoe staat het met kwaliteitsmanagement? En hoe maken we de oorsprong van voedsel inzichtelijk voor de consument? Het komt aan de orde op de vakbeurs Food Technology 2022.

Uitdagingen voedingsindustrie

De wereld staat voor de opgave om in 2050 ruim 9 miljard mensen van voedsel te voorzien. Om dit te bereiken is het van cruciaal belang dat de voedingsindustrie efficiënter, duurzamer of zelfs geheel anders gaat produceren. Of het nu gaat om CO2-uitstoot, voedselveiligheid, ketentransparantie, gezonde voeding of clean label, er zijn dringend oplossingen nodig. Zeker ook op technologisch vlak. Food Technology 2022 brengt de partijen samen die deze uitdagingen aangaan. Enkele thema’s die daarbij aan de orde komen:

  • Fabriek van de toekomst
  • Duurzame en transparante keten
  • Food innovatie
  • Veilig voedsel
  • Food lab

Food meets hightech

De vakbeurs Food Technology wordt ondersteund met het tweedaagse congres ‘Food meets hightech’. In ruim 45 lezingen belichten gerenommeerde sprekers diverse aspecten van de voedingsindustrie. Beide congresdagen openen met een keynote-lezing van respectievelijk:

  • Prof. dr. Remko Boom (hoogleraar Wageningen University); ‘Gentle Food Processing: Better sustainability can also mean better products’
  • Prof. dr. Jaap Seidell (hoogleraar Vrije Universiteit); ‘Tijd voor een voedseltransitie in de voedingsindustrie’

Op het programma van Food Technology staan voorts seminars van kennispartners zoals het Nederlands Verpakkingscentrum, het Kennisplatform Labmanagers en het Hygienic Design Network. Ook vindt een hackaton plaats onder het motto ‘Redesign your food business’.

Exposanten

De vakbeurs Food Technology telt ruim 100 exposanten, waaronder Endress + Hauser Nederland, Evodos, Jansen Techniek Putten, MEAM, Munters Vochtbeheersing, Turck en VEGA, die ook in de stortgoed verwerkende industrie actief zijn.

Website vakbeurs

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.