Ga naar hoofdinhoud

Formula Air vernieuwt machinepark

Formula Air in Beek en Donk, specialist in industriële stofafzuiging en ventilatie, neemt op 1 januari 2013 een nieuwe, volautomatische wals- en laserlas-lijn in gebruik. Deze productielijn, ontwikkeld in Zuid-Duitsland, wordt ingezet voor de productie van hoogwaardig (verzinkt) leidingwerk.

Formula Air kan met de nieuwe lijn leidingwerk produceren in diameters van 80 tot 1000 mm, met plaatdiktes van 0,6 tot 3 mm en met een maximale lengte van 2000 mm uit één stuk. “Met deze brede range in afmetingen zijn wij uniek in de markt”, aldus managing directors Ad van Hoof en Martin van Zetten. “We kunnen volautomatisch laserlassen in geringe diameters en plaatdiktes, wat bij de hoge grondstofprijzen een belangrijk voordeel is.”
De productielijn, die door één operator kan worden bediend, is geschikt voor de het walsen en langsnaad laserlassen van buisbeplating uit verzinkt staal, aluminium en roestvaststaal. Het is ook mogelijk om het veel toegepaste sendzimir-verzinkte plaat schadevrij te lassen.
Formula Air BV is onderdeel van de Formula Air Group, totaalleverancier voor componenten voor industriële stofafzuiging en ventilatie. De groep opereert vanuit vijf landen en telt meer dan 100 medewerkers. Het leveringsprogramma varieert van leidingwerk inclusief spanringen en slangen tot ventilatoren en complete filterinstallaties.

Bedrijfsgegevens Formula Air

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.