Ga naar hoofdinhoud

Gardner Denver voor compressoren en blowers

Vacuümcentrale voor poedervulmachines, uitgerust met oliegesmeerde vacuümpompen

Gardner Denver Nederland BV is voor de volle breedte van de procesindustrie de ‘one stop shop’ voor compressoren en blowers. Het wereldwijd opererende concern heeft veruit de grootste catalogus, op elk luchttechnisch gebied. Klanten worden vanuit Woerden lokaal bediend met vakkundige maatwerk-oplossingen.

In maart 2020 fuseerde het Amerikaanse Gardner Denver Holdings Inc met het Ingersoll Rand Industrial segment. De samengevoegde bedrijven – met in totaal meer dan 16.000 medewerkers – gaan sindsdien mondiaal verder onder de naam Ingersoll Rand. “Dat neemt echter niet weg dat de merknaam Gardner Denver  blijft bestaan”, aldus Sjors Kruidenberg, sales manager Benelux Elmo-Rietschle en Robuschi bij Gardner Denver Nederland BV in Woerden.

Ingersoll Rand Industrial heeft traditioneel een focus op persluchtsystemen, terwijl Gardner Denver Nederland  sterk is in vacuüm- en lagedruksystemen alsmede mobiele compressor- en blowertoepassingen. Dat biedt mogelijkheden om elkaar te versterken.

Alomvattend pakket

Sinds het ontstaan ruim anderhalve eeuw geleden heeft Gardner Denver een sterke groei doorgemaakt. Het productgamma breidde zich uit tot een alomvattend pakket van compressoren, blowers, vacuümsystemen, pompen en laad- en lossystemen. Ook het aantal afzetmarkten nam gestaag toe, zodat men zich met recht een totaalaanbieder voor de procesindustrie kan noemen. In de food, feed, farma en chemie is Gardner Denver dan ook een gekende naam.

Eén aanspreekpunt

“Debet daaraan is de combinatie van hoogwaardige technologie, het brede leveringsprogramma en de klantgerichte instelling”, aldus Sjors Kruidenberg. “We vinden het daarbij belangrijk om klanten één aanspreekpunt te bieden voor al hun luchttechnische systemen. We hebben namelijk korte lijnen naar de kennis en expertise van onze collega’s elders in het bedrijf.”

Bedrijfsvermelding Gardner Denver

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.