Ga naar hoofdinhoud

Gericke verdubbelt capaciteit

Gericke testruimte voor praktijkproeven met producten van klanten

Gericke BV heeft met de verhuizing in Hoevelaken naar een ultramodern pand haar kantoor- en werkplaatsoppervlak verdubbeld. “We zijn op de nieuwe locatie beter dan ooit in staat om de toenemende stroom opdrachten het hoofd te bieden en klanten nog meer testfaciliteiten te bieden”, zegt directeur Bas Derks.

Ruim een jaar na de verhuizing van Gericke BV naar het nieuwe kantoorgebouw aan De Wel 7 in Hoevelaken is het pand volledig ingericht en toegerust om klanten te ontvangen en testen uit te voeren. “Toen we met onze medewerkers op 15 juni 2020 overgingen, zaten we midden in de coronacrisis en hebben we helaas van een officiële opening moeten afzien”, zegt Bas Derks (1965), die sinds 2014 de directie voert van het Nederlandse dochterbedrijf van Gericke Group. Vanaf zijn aantreden is de omzet verdubbeld en het personeelsbestand toegenomen van 13 tot 24 mensen.

Verdubbeling ruimte

“Niet dat de opening geen aanleiding was om feest te vieren, want de verhuizing heeft onze armslag geweldig vergroot. Voorheen zaten we op twee kleinere locaties in Hoevelaken; een pand van 400 m2, met op een kilometer afstand een hal van eveneens 400 m2. Beide ruimten waren te klein geworden en het was logistiek niet handig om het kantoor en de hal fysiek gescheiden te hebben. Nu zijn we gevestigd in een representatief pand van bijna 2000 m2 op een zichtlocatie aan de rijksweg A1. We beschikken hier over netto 770 m2 aan kantoren en in totaal 836 m2 voor een magazijn, assemblagehal en testfaciliteit; dus dat komt neer op een verdubbeling van onze ruimten.”

Hypermodern gebouw

Al ver voor 2020 was duidelijk dat de groei van het bedrijf een ruimere locatie noodzakelijk maakte. Zo werd in 2016 de afdeling ‘mechanical engineering’ opgericht, die inmiddels vier mensen telt. Het pand dat Bas Derks uiteindelijk aan De Wel 7 in Hoevelaken vond, beschouwt hij als een lot uit de loterij. “Het ligt in de buurt van de vorige locatie zodat we alle medewerkers aan boord hebben kunnen houden. Bovendien is het pand hypermodern uitgevoerd. Het was voorheen de vestiging van het Unica-bedrijf Regel Partners, specialist in gebouwbeheersystemen. In zekere zin hebben zij er een Label A demonstratiepand gemaakt; alles is volledig geautomatiseerd; verlichting, verwarming, ventilatie. Al met al een uitstekende omgeving om onze klanten in stijl te ontvangen.”

Meer over de testfaciliteiten en markten van Gericke in Bulk 6, 2021

Meer over Gericke BV

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.