Ga naar hoofdinhoud

Gouden medaille voor Jos Pâques

Jos Pâques heeft de Hoogewerff Gouden Medaille 2011 gekregen. Pâques heeft over een periode van vele jaren een succesvolle, internationaal opererende onderneming opgezet, waarbij hij een breed scala aan innovatieve (bio)procestechnologieën heeft ontwikkeld, getest, opgeschaald en vervolgens commercieel toepasbaar heeft gemaakt in onder meer hoogwaardige waterzuiveringsprocessen.

Jos Pâques is oprichter van Paques Holding, met als specialimse biotechnologie voor de zuivering van water. De onderneming helpt bedrijven bij het verminderen van water en CO2 footprints en het terugwinnen van waardevolle grondstoffen.

Paques ontwikkelt en bouwt zuiveringssystemen voor het reinigen van water, gas en lucht om industriële processen zo schoon en rendabel mogelijk te laten verlopen. Paques heeft een eigen vestiging in China. Daarnaast beschikt het bedrijf over een wereldwijd netwerk van licentienemers.

De Hoogewerff Gouden Medaille wordt iedere drie tot vijf jaar uitgereikt aan een gerenommeerde kandidaat die zich op uitzonderlijke wijze heeft onderscheiden op het gebied van de chemische technologie. De onderscheiding wordt beschouwd als een belangrijke waardering voor het levenswerk van de kandidaat. De prijs wordt uitgereikt op woensdag 26 oktober 2011 tijdens het Nederlands Procestechnologie Symposium.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.