Ga naar hoofdinhoud

GPI-projecten in chemie en food

GPI heeft in januari 2012 een opdracht voor de productie, het transport en de montage van 25 tanks bij Erca Moerdijk afgerond. Het tankpark heeft een totale opslagcapaciteit van 2200 kubieke meter.

De tanks voldoen aan EN14015 en PGS29 en worden met tankcertificaat geleverd. Erca Moerdijk levert chemische producten voor de textiel, cosmetica en bouwindustrie. De vestiging in Moerdijk is de eerste vestiging van het Italiaans moederbedrijf in Nederland.

Food
GPI heeft behalve in de chemie ook in de food diverse projecten gerealiseerd. Zo is in 2011 een tankpark opgeleverd voor de opslag van plantaardige olie. Dit tankpark heeft een totaalinhoud van 15.000 kubieke meter.

Voorts heeft GPI een rol gespeeld bij de verhuizing in september 2011 van het Europese hoofdkantoor van het Nieuw-Zeelandse bedrijf Fonterra van Hamburg naar Amsterdam. GPI heeft hiervoor de complete proeffabriek incl. laboratorium gedemonteerd, getransporteerd en geïnstalleerd. Aanvullend ontving men opdracht voor het engineeren en bouwen van een procesinstallatie voor het ontwikkelen en testen van zuivelproducten. De installatie bestaat uit zes fermentatietanks met frequentiegestuurde roerwerken, een geïntegreerde CIP-reiniging en een automatisch geregelde koeling en verwarming.

Isolatiebedrijf
GPI is vorig jaar gestart met het interne isolatiebedrijf Isoskin voor het isoleren van tanks en leidingwerken. Tanks kunnen hierdoor gebruiksklaar worden afgeleverd. Een tank op locatie isoleren is meestal een kostbare aangelegenheid vanwege steigerbouw en het aanvoeren van materiaal en personeel.
GPI bouwt klantspecifieke roestvaststalen tanks en procesapparatuur. De onderneming heeft 60 vaste medewerkers in diens en is opgericht in 1994.

Zie ook GPI verwerft KIWA-keur tankbouw
Zie ook GPI tanktransport naar Dalfsen
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.