Ga naar hoofdinhoud

Halfjaarwinst HES Beheer gedaald

HES Beheer NV in Rotterdam heeft in de eerste helft van dit jaar een nettoresultaat van € 11,0 miljoen gerealiseerd (eerste halfjaar 2012 € 11,5 miljoen); een daling van 4,3%.

Het tweede kwartaal was met een nettowinst van € 6,0 miljoen beter dan het eerste (€ 5,0 miljoen) en ook beter dan het tweede kwartaal van 2012 (€ 5,6 miljoen).
De geconsolideerde omzet groeide met 13,8% dankzij Botlek Tank Terminal (BTT) en OBA. De omzet van BTT was hoger dan de eerste helft van vorig jaar, die als een opstartperiode wordt beschouwd. De omzet van OBA was hoger door een sterke aanvoer van kolen en industriële mineralen.
Bij vrijwel alle Nederlandse droge bulkbedrijven waren de huuropbrengsten uit opslag belangrijk lager dan dezelfde periode vorig jaar. Bij het Engelse dochterbedrijf NHBS is de omzet uit opslag daarentegen fors verbeterd.
De bedrijfslasten waren 14% hoger, enerzijds door de verdubbeling van het belang in BTT, anderzijds door hogere kosten voor personeel, onderhoud, afschrijvingen en overige kosten. De financieringslasten namen toe, deels omdat de financieringslasten van BTT nu volledig (i.p.v. voor 50%) ten laste van het groepsresultaat komen.

Zie ook Tegenvaller voor HES Beheer

Zie ook BTT volledig in handen HES Beheer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.