Ga naar hoofdinhoud

Havenbedrijf Rotterdam ontwikkelt Braziliaanse haven

Het Havenbedrijf Rotterdam, de deelstaat Espirito Santo, de gemeente Presidente Kennedy en projectontwikkelaar Terminal Presidente Kennedy (TPK) hebben een overeenkomst getekend voor de ontwikkeling van Porto Central, een nieuwe haven in Brazilië.

De ‘greenfield port’ moet nog worden aangelegd en komt in het uiterste zuiden van de provincie Espirito Santo, ten noorden van São Paulo en Rio de Janeiro. Het gaat om een industriehaven voor de overslag van olie, gas, offshore services, droge bulk en stukgoed aan diep zeewater. Het is de bedoeling dat over enkele jaren het eerste schip in de nieuwe haven zal binnenlopen. 2012 en 2013 worden gebruikt om de markt te benaderen en de benodigde vergunningen te verkrijgen. In de eerste fase wordt aangevangen met de bouw van een 1.000 hectare grote industriehaven. 
Porto Central wordt een haven volgens het in Rotterdam beproefde landlord-principe. De eigenaar ontwikkelt de infrastructuur en verhuurt de grond aan de terminal operators en andere gebruikers van de haven, die op hun beurt weer investeren in hun eigen business-specifieke suprastructuur. Het buitenland-beleid van het Havenbedrijf is gericht op strategische samenwerkingsverbanden en nieuwe internationale deelnemingen. Het Havenbedrijf heeft begin dit jaar in São Paulo, Brazilië een nieuw kantoor geopend. Samen met het hoofdkantoor in Rotterdam zal het zich intensief inzetten voor de verdere ontwikkeling van Porto Central.

Zie hier het volledige bericht
 

 

 

Bron: Havenbedrijf Rotterdam

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.