Ga naar hoofdinhoud

Haver & Boecker viert 125 jarig jubileum

Familiebedrijf Haver & Boecker viert dit jaar haar 125-jarig jubileum. De onderneming werd op 25 augustus 1887 opgericht door Carl Haver en zijn neef Eduard Boecker.

Het bedrijf was gevestigd in Hohenlimburg, het Duitse centrum voor draadtrekken en draadweverij. Eduard Boecker verliet het bedrijf in 1891. In 1897 verhuisde Haver & Boecker naar Oelde (Westfalen), waar het hoofdkantoor sinds 1897 is gevestigd. In 1890 telde de onderneming 24 werknemers. In 1925 werd de machinefabriek opgericht, die naast de draadweverij als tweede pijler van de onderneming diende. Het eigen opleidingscentrum, in 1940 opgericht, heeft zich vanaf 2007 als de ‘Haver Academy’ waar mensen in samenwerking met Siemens en de Fachhochschule worden opgeleid in commerciële en technische disciplines. Inmiddels is de vierde generatie actief in het management van het bedrijf. De onderneming met 50 dochterondernemingen en een wereldwijd netwerk van productie- en kantoorlocaties en telt momenteel 2400 medewerkers. De omzet in 2011 bedroeg 370 miljoen euro.
De draadweverij produceert vele duizenden typen draadgaas, waarvan er meer dan 3600 op voorraad zijn. Het draadgaas wordt verder verwerkt voor zeving, filtering en meettechniek. De machinefabriek ontwikkelt en produceert weeg-, vul- en zeefmachines voor de verwerking van elk type stortgoed. Haver & Boecker wordt in Nederland vertegenwoordigd door Vermeulen Ingenieursbureau.
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.