Ga naar hoofdinhoud

Hosokawa Micron 100 jaar specialist in poedertechnologie

V.l.n.r. sales manager Berthram Mak, HR-manager Bart Derksen en managing director Christophe Krug.

De meer dan 70 jaar oude menger in de kantine getuigt van de kwaliteit van de producten van Hosokawa Micron in Doetinchem. Deze specialist in poedertechnologie heeft duurzaamheid dan ook hoog in het vaandel staan; zowel voor de klant als zichzelf. En dat zie je terug in de dagelijkse praktijk van het jubilerende bedrijf.

Hosokawa Micron bestaat 100 jaar. Sinds de heer J.E. Nauta in 1923 in Haarlem Nautamix oprichtte, en na de patentering van de iconische Nauta-menger in 1939, heeft het bedrijf een lange weg afgelegd tot de overname in 1982 door de Japanse Hosokawa Micron Corporation. Het bedrijf bleef groeien, onder andere door de overnames van Machinefabriek VRIECO in Zelhem, ISEM in Doetinchem en SCHUGI in Lelystad. In 1993 verhuisde Hosokawa Micron naar het huidige pand in Doetinchem.

Product-portfolio

“Inmiddels omvat ons product-portfolio veel meer dan allerlei typen mengers en drogers”, aldus managing director Christophe Krug. “We leveren als system integrator voor de stortgoed verwerkende industrie een scala van procesinstallaties. Denk aan granulators, compactors, maalmolens en classifiers, maar ook doseer- en weegsystemen, transport- en opslaginstallaties en automatisering. Kortom, duurzame oplossingen om voor onze klanten de meest efficiënte processen te realiseren.”

Duurzaamheid

Sales manager Berthram Mak bevestigt het belang van de duurzaamheid van processen en het verkleinen van de carbon footprint: “Dat geldt niet alleen voor de processen van onze klanten, maar ook voor alle machines die we zelf maken. Met name als het gaat om installaties die gebruik maken van directe drooglucht, zoals onze wervelbeddrogers en flashdrogers. We hebben deze installaties dan ook geïnnoveerd en energiezuiniger gemaakt. Zo is het nu met de flashdroger mogelijk om met een hogere delta T te drogen, waardoor minder drooglucht is benodigd en uiteindelijk minder energieverliezen optreden. Uiteraard moet het product wel bestand zijn tegen een hoge droogtemperatuur, wat in de mineralenindustrie vaker het geval is dan in de voedingsindustrie. Wat de duurzaamheid ook verbetert, is de terugwinning van warmte uit het droogproces zelf, en natuurlijk de inzet van restwarmte uit andere delen van de fabriek.”

Lees het hele artikel

Meer over Hosokawa Micron

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.