Ga naar hoofdinhoud

Hosokawa Micron Group creëert batterij-merk On

Alpine Particle Rounder voor de batterij-industrie.

De Hosokawa Micron Group heeft voor haar Energy Performance Materials het nieuwe batterij-merk ‘On’ gecreëerd.

De aanleiding voor de lancering van het merk On is het toenemende accent in de industrie op de fabricage en recycling van lithium-ion batterijen. Met ‘On’ presenteert de bedrijvengroep een internationaal competentieteam voor de productie van Energy Performance Materials. Partijen in de batterij-industrie kunnen zo snel toegang krijgen tot het uitgebreide scala aan oplossingen van de Hosokawa Micron Group.

Batterij-competenties

“We beschikken op batterij-gebied over veel know how en technologie”, aldus Berthram Mak, manager sales & marketing bij Hosokawa Micron BV. De vestiging in Doetinchem houdt zich bezig met drogen, mengen en coaten. Hosokawa Alpine in Duitsland is specialist in het verwerken van zowel kathode- als anodemateriaal en richt zich bovendien op in-house en end-of-life recycling. Voorts heeft Hosokawa Micron Powder Systems in de Verenigde Staten ruime ervaring in de verwerking van lithiumcarbonaat. Daarnaast is Hosokawa Micron Ltd in het Verenigd Koninkrijk expert in containment, terwijl Hosokawa Solids in Duitsland en Spanje thuis zijn in bulk handling. Een kerncompetentie van het Japanse Hosokawa Micron Corporation is keramisch vermalen met behulp van de ACM-BC, ook als het gaat om kathode-actieve materialen.

Compacte batterijen

De Hosokawa Micron Group wil met het batterij-merk On, waarvoor ook een website is ontwikkeld, klanten helpen om productieprocessen zo efficiënt mogelijk in te richten. Daartoe ondersteunt On klanten bij productontwikkeling en het ontwerp van complete productiefaciliteiten. De huidige EU-richtlijnen en de aankomende batterijenverordening moedigen bedrijven aan om meer in deze sector te investeren en worden daarbij gesubsidieerd door de staat. Het streven is gericht op de productie van compacte batterijen met een hoge energiedichtheid, snelle oplaadtijd en een lange levensduur.

On logo Hosokawa Micron Group

Zie ook Japanse ambassadeur bij Hosokawa Micron

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.