Ga naar hoofdinhoud

Industrial Processing met Proces Innovatie Prijs 2022

Bezoekers Industrial Processing

Van dinsdag 27 t/m vrijdag 30 september 2022 openen de deuren van Jaarbeurs Utrecht voor World of Industrial Processing (IP). Tijdens deze vakbeurs voor de procesindustrie (onderdeel van WoTS) reikt de Machevo-vereniging de Proces Innovatie Prijs (PIP) uit.

De brancheorganisaties Machevo & Bulk Vereniging, FEDA en FHI organiseren sinds het samenvoegen in 2014 van de vakbeurzen HET Instrument (sinds 1956), Aandrijftechniek en Industrial Processing het gezamenlijke evenement World of Technology & Science (WoTS). De vorige editie van WoTS vond plaats in 2018 en bestond toen voor het eerst uit een combinatie van vijf deel-werelden:

Met deze indeling behouden de branches hun eigen identiteit en expositieprogramma, gericht op de eigen bezoekersdoelgroepen. De combinatie van de sectoren biedt echter het voordeel dat bezoekers vanuit de industrie, laboratoria, zorg en wetenschap de mogelijkheid hebben om in één keer op één locatie kennis te nemen van een breed technologisch aanbod. In totaal zo’n vierhonderd bedrijven presenteren vier dagen lang hun producten, diensten, innovaties, kennis en kunde.

Studenten

Tijdens WoTS 2022 krijgen exposanten de mogelijkheid om een gratis gastcollege te verzorgen. Daarvoor nodigt de beursorganisatie studenten uit. Op deze wijze wordt jong talent geïnformeerd over ontwikkelingen in het bedrijfsleven en kunnen exposanten voor de toekomst nuttige contacten leggen.

Proces Innovatie Prijs

Exposanten die een nieuw product of een technologische ontwikkeling onder de aandacht van een breed publiek en de vakpers willen brengen, kunnen hun innovatie aanmelden voor de Proces Innovatie Prijs (PIP). Deze prijs, die wordt uitgereikt op het Machevo Hotspots paviljoen, is vergelijkbaar met de TechAwards van de vier aanpalende vakbeurzen.

Publieksprijs

Om een kans op de prijs te maken dient de nieuwe technologie een aantoonbare bijdrage aan duurzaamheid te leveren. Alle inzendingen worden vermeld op de WoTS-website met de productnaam, productomschrijving, promotiemateriaal en de naam van de exposant. Bezoekers kunnen voorafgaand aan de vakbeurs op de website een stem op hun favoriete innovatie uitbrengen. De innovatie met de meeste stemmen wint de publieksprijs. De top zes inzendingen worden opgenomen in een innovatie-tour op de beursvloer.

Vakprijs

De inzendingen worden ook beoordeeld door een vakjury. Alle door de vakjury genomineerde innovaties krijgen een plaats in de PIP-galerij van World of Industrial Processing. De betreffende bedrijven krijgen ook op hun stand een vermelding van hun nominatie. De winnaars van de publieksprijs en vakprijs worden tijdens de beursweek bekend gemaakt. In 2018 werd zowel publieksprijs als de vakprijs gewonnen door Van Beek Schroeftransport.

PIP-logo
Proces Innovatie Prijs

Neem voor inlichtingen over deelname aan de Proces Innovatie Prijs contact op met Willemijn de Groot; e-mail [email protected],

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.