Ga naar hoofdinhoud

Industrial Processing verstevigt positie

De vakbeurs Industrial Processing heeft zijn positie verstevigd. Het overgrote deel van de exposanten is goed te spreken over de editie 2012. Dit geldt ook voor bezoekers die de beurs in zijn totaliteit beoordeelden met het rapportcijfer 7.2.

De vakbeursbeurs Industrial processing (2-5 oktober 2012) viel op door de vele live demo’s en productpresentaties. De meeste bezoekers (84%) zijn betrokken bij investeringsbeslissingen. Een derde van het bezoek is met concrete investeringsplannen naar Industrial Processing gekomen. Gezamenlijk hebben zij 33.000 gesprekken met exposanten gevoerd.

Vibe
Project manager Marc Klumper van VNU Exhibitions Europe noemt Industrial Processing een beurs met een vibe. “Het zoemde overal van de innovaties. We waren verbaasd over het grote aantal live-demonstraties. Het zijn juist deze exposanten die zich extra in de kijker hebben gespeeld. Het mag economisch lastig zijn, bedrijven met echt nieuws scoren het grootste aantal leads. Over de hele breedte heb ik exposanten gesproken die goed te spreken zijn over hun beursdeelname. De acquisitie voor de volgende editie startte op de eerste beursdag. Een aantal spelers heeft al ingetekend voor 2014. Hieruit spreekt vertrouwen in de toekomst en in Industrial Processing.”

Bezoekmotief
Het bezoekersaantal is uitgekomen op 11.538, een bezoeker bezocht gemiddeld 13 exposanten. Negen van de tien bezoekers (91%) laat in de exit-enquête weten tevreden te zijn over de volledigheid van het aanbod. De belangstelling ging vooral uit naar Proces Equipment (56%), Proces Engineering (42%) en Apparatenbouw (33%).Op de hoogte blijven van nieuwe product- en brancheontwikkelingen is het belangrijkste bezoekmotief, direct gevolgd door ‘contact onderhouden met bestaande relaties’. Dat de beurs aan de verwachtingen voldeed blijkt ook uit een andere indicator: op de vraag of men van plan is ook in 2014 de beurs te bezoeken spreekt 95 procent de intentie uit om dit te doen.

Proces Innovatie Prijs
Machevo & Bulk Vereniging zegt desgevraagd erg te spreken te zijn over Industrial Processing en de samenwerking met VNU Exhibitions. De uitreiking van de Proces Innovatie Prijs op de eerste beursdag wordt omschreven als een ‘ toppertje’. Volgens Marc Klumper laat Industrial Processing zich het best omschrijven als de beurs van de innovaties.

Industrial Processing 2014 wordt van 7 tot en met 10 oktober 2014 gehouden in Jaarbeurs Utrecht.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.