Ga naar hoofdinhoud

Industry 4.0 voor Dino-bulkwagenvullers Van Beek

Een Dino-bulkwagenvuller die zelf over het internet een seintje verstuurt als een onderdeel niet lekker loopt of als onderhoud nodig is. Bekende termen hiervoor zijn Smart Industry, the internet of things of Industry 4.0.

Door Dino’s uit te rusten met sensoren en een eigen internetverbinding, kan Van Beek BV op afstand gegevens over de werking van de bulkwagenvuller verzamelen. Op basis van deze informatie kan men voorspellen wanneer onderhoud nodig is en of een storing dreigt plaats te vinden. “Zo kunnen we een nóg betere service verlenen”, aldus Mark Jonkers. Hij onderzoekt voor Van Beek de mogelijkheden van Smart Industry voor Dino’s. “Zo kunnen op afstand storingen worden opgelost zonder dat een monteur bij de klant op bezoek moet. Een ander kostenbesparend effect is dat goed functionerende onderdelen niet meer preventief behoeven te worden vervangen. Wij kunnen bijvoorbeeld op afstand de trillingen van lagers meten en op grond daarvan beoordelen of deze lagers al dan niet moeten worden vervangen. Dat maakt het mogelijk om componenten ‘just in time’ te leveren. Verder stellen deze ontwikkelingen ons in staat om een kennis-database over de bulkwagenvullers op te bouwen, wat uiteindelijk resulteert in een nog betere Dino voor onze klanten.”
Van Beek start binnenkort een grootschalige veldtest met een ‘Dino Wireless Monitoring System’. Eigenaren van een Dino kunnen zich voor deelname aan deze veldtest bij Van Beek melden.

Zie ook Van Beek benoemt Tsjechische agent voor Dino

Bedrijfsgegevens Van Beek BV

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.