Ga naar hoofdinhoud

Inspirerend programma SOLIDS 2013

Tijdens de vakbeurs SOLIDS in Ahoy Rotterdam (2 en 3 oktober 2013) zullen verschillende gratis lezingen worden gehouden. Één van de thema’s is ontstoffing- en explosieveiligheid met lezingen waarin dieper wordt ingegaan op onder andere aardingscontrole, productiestilstand en statische ladingen. Tijdens de lezing ‘Take over control! De toepassing van SIL2 op (bigbag) aardingscontrole’ zal het belang van een goede aardingscontrole worden toegelicht. Door het toepassen van een dergelijke procesveiligheid lopen safetymanagers, production managers en procestechnologen voorop in het naleven van de veiligheidsnormen.

De lezing ‘Procesinstallaties continu controleren op goede statische aarding’ zal dieper ingaan op de veilige afvoer van statische ladingen en enkele praktische problemen en oplossingen worden bekeken. Binnen dit kader wordt ook productie efficiëntie door middel van preventie van productiestilstand en de verkorting van omsteltijden, maar ook energiebesparing door middel van onder andere alternatieve energiebronnen en het verlies van lekkage besproken. Het thema onstoffing –explosieveiligheid vindt men bovendien terug op de beursvloer en in het deelnemersaanbod.

Beide lezingen bevatten onderwerpen die continu onderhevig zijn aan veranderingen en waar innovatieve en veilige oplossingen van cruciaal belang zijn. ATHEX is met vijftien jaar ervaring op het gebied van procesveiligheid, explosiebeveiliging en milieutechnologieën dan ook de aangewezen partij om deze lezingen te verzorgen.

Een bezoek aan de vakbeurs Solids Rotterdam op 2 en 3 oktober 2013 is, evenals de lezingen, gratis en onmisbaar voor iedereen die te maken heeft met de be- en verwerking, opslag en transport van vaste en droge stoffen. U kunt zich hier aanmelden voor een gratis bezoek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.