Ga naar hoofdinhoud

IP met Proces Innovatie Prijs 2022 📹

Bezoekers Industrial Processing

Van dinsdag 27 t/m vrijdag 30 september 2022 openen de deuren van Jaarbeurs Utrecht voor World of Industrial Processing (IP). Tijdens deze vakbeurs voor de procesindustrie (onderdeel van WoTS) reikt de Machevo & Bulk Vereniging in samenwerking met beursorganisator FHI de Proces Innovatie Prijs (PIP) uit.

De brancheorganisaties Machevo & Bulk Vereniging, FEDA en FHI organiseren sinds het samenvoegen in 2014 van de vakbeurzen Het Instrument, Aandrijftechniek en Industrial Processing het gezamenlijke evenement World of Technology & Science (WoTS). De vorige editie van WoTS vond plaats in 2018 en bestond toen voor het eerst uit een combinatie van vijf deel-werelden:

  • World of Automation
  • World of Laboratory
  • World of Electronics
  • World of Motion & Drives
  • World of Industrial Processing

Met deze indeling behouden de branches hun eigen identiteit en expositieprogramma, gericht op de eigen bezoekersdoelgroepen. De combinatie van ‘werelden’ biedt echter het voordeel dat bezoekers vanuit elke sector de mogelijkheid hebben om in één keer op één locatie kennis te nemen van een breed technologisch aanbod. Het evenement in 2018 trok 22.147 bezoekers naar Utrecht.

Programma

Van dinsdag 27 t/m vrijdag 30 september 2022 presenteren in totaal zo’n 400 bedrijven vier dagen lang hun producten, diensten, innovaties, kennis en kunde. Het aanbod op de beursvloer van World of Industrial Processing omvat machines, installaties en componenten voor de verwerking, het interne transport en de opslag van zowel droge stoffen (poeders, korrels, granulaten, etc.) als vloeistoffen. Op deze deel-wereld staan 70 exposanten.
Ook is voorzien in een seminarprogramma. Voor de stortgoed verwerkende industrie zijn met name de volgende seminars van belang:

Machevo Hotspots

In hal 8 bundelen vijftien leden van de Machevo & Bulk Vereniging hun krachten op de ‘Machevo Hotspots’. De deelnemers zijn:

Het collectief beschikt over een groot binnenplein met een gezellig bar, waar bezoekers van harte welkom zijn voor een verfrissing. Ook vindt hier op woensdag 28 september om 17.00 uur de uitreiking plaats van de Hartong Trofee (voor de mooiste beursstand) en Proces Innovatie Prijs. Vanaf 16.00 uur wordt een sfeervolle netwerkborrel geserveerd.

Proces Innovatie Prijs (PIP)

De Proces Innovatie Prijs (PIP) gaat naar het bedrijf met de meest onderscheidende inzending. Tot dusver zijn vier bedrijven genomineerd:

Brady Corporation – Lockout/Tagout

Brady Corporation – Lockout/Tagout; een universeel kabelvergrendelingssysteem dat arbeidsongevallen voorkomt door machines bij onderhoudswerkzaamheden tijdelijk en volledig te isoleren van hun energiebronnen.

Typhoon-Mermaid roer- en mengsysteem

Typhoon – Mermaid; een volledig in de tank geplaatst roer- en mengsysteem dat gebruik maakt van het permanent magneet motorprincipe in combinatie met een siliciumcarbide scheidingswand.

Van Beek – Sisca online configurator

Van Beek – Sisca; een online configurator voor schroeftransporteurs die op basis van producteigenschappen en procescriteria een volledig uitgewerkt 3D model genereert, inclusief prijs en levertijd.

Vogelsang – Lobbenpomp met AirGap

Vogelsang – Lobbenpomp; voor extreme omstandigheden, een minimale pulsatie en geruisloze werking. Een AirGap scheidt de aandrijving en de pompkamer waardoor geen medium in de aandrijving kan komen.

Publieksprijs en Vakprijs

De inzendingen staan in de PIP galerij van de Machevo Hotspots, stand 8D008. Ze zijn ook te zien op WoTS-website. Bezoekers kunnen de inzending van hun keuze bekend maken op dit stemformulier. De innovatie met de meeste stemmen wint de Publieksprijs.
Voor de Vakprijs worden de inzendingen beoordeeld door een deskundige jury. De belangrijkste criteria daarbij zijn innovativiteit, toegevoegde waarde voor de gebruiker, business potential en duurzaamheid. Het product of de technologie moet na 1 juli 2021 zijn toegepast of gedemonstreerd. De inschrijving staat nog steeds open voor alle toeleveranciers aan de procesindustrie, ook als zij niet exposeren op WoTS 2022.

Vakjury

De vakjury van de Proces Innovatie Prijs bestaat uit voorzitter Yves Willems (Penningmeester Machevo-vereniging), Trudy van Megen (Feed Design Lab), Christien Nuboer (Pomp NL) en Jos Verleg (BULK). Alle door de vakjury genomineerde innovaties krijgen, behalve een plaats in de PIP-galerij, op hun stand een vermelding van hun nominatie.
Tot op dit moment kunnen bedrijven zich nog voor de PIP inschrijven.

Zie ook Van Beek wint PIP 2018 Vak- én Publieksprijs

WoTS impressie 2018

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.