Ga naar hoofdinhoud

Keller maakt VARIO-stoffilter energiezuiniger

Keller Lufttechnik heeft haar VARIO-stoffilter zodanig gemodificeerd dat het energieverbruik nog verder is terug gebracht.

Zo wordt gebruik gemaakt van efficiëntere ventilatoren terwijl ook het persluchtverbruik voor de reiniging van de filterelementen is verminderd. Het nieuwe stoffilter wordt dan ook onder de naam ‘VARIO eco’ op de markt gebracht. Het stoffilter kenmerkt zich door een compacte, modulaire bouw, waardoor het stoffilter voor een scala aan toepassingen kan worden ingezet, zowel binnen als buiten. “In veel gevallen kunnen in de VARIO eco onze ProBran filterelementen worden ingezet, die zich onderscheiden door hun lage weerstand en zeer hoge filterrendement”, aldus Carsten Brockmann, productmanager Keller Lufttechnik GmbH.
Een lage filterweerstand betekent dat de verschildruk over de ventilator lager wordt en dat dus ook het opgenomen elektrisch vermogen afneemt. “Voor elke toepassing realiseren wij een maatwerk-oplossing”, zegt David Verhulst, productmanager bij Keller Lufttechnik Benelux. “Onze service engineers zijn gespecialiseerd in het afstellen van de installaties, zodat deze optimaal functioneren bij een minimaal energieverbruik.”

Bedrijfsgegevens Keller Lufttechnik Benelux

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.